Goffin Tampereen ATP Challengerin ykköseksi

28.7.2014  |  11:29

David Goffin, 33. Tampereen ATP Challenger -turnauksen kaksinpelin voittaja. 
Kuva: Katriina Saarinen

33.kerran Tampereella pelatun miesten ATP Challenger -turnauksen kaksinpelinvoittoon nousi kisassa kakkoseksi sijoitettu 23-vuotias David Goffin. Hänkukisti loppuottelussa ykkössijoitetun Jarkko Niemisen luvuin 7-6(3), 6-3.
Turnauksen toinen belgialaisvoittaja – Johan van Herck voitti kisan vuonna 2000- on kahminut viime aikoina turnausvoittoja ja ATP-pisteitä hurjaan tahtiin.Kaksi viikkoa sitten tuli voitto Scheveningenissa, Hollannissa ja Tamperettaedeltävällä viikolla Poznanissa, Puolassa. Ja kuvioon kuuluu, ettei Goffin olenäissä kolmessa kisassa menettänyt erääkään. Tampereen turnausvoitto nostihänen ATP-rankingiaan yhdeksän sijaa, ja se on nyt 78.  
Ei siis ollut ihme, että Tampereen finaalissa belgialaiselle tappion kokenutJarkko Nieminenkin totesi pelanneensa kisojen parasta peliään.  Hän pelasi ensimmäisessä erässä aggressiivisesti,mutta se ei pudottanut Goffinia kyydistä. Erän ratkaisu tuli tie-breakissa,jonka belgialainen voitti 7-3.
Toisen erän nopeakinttuinen Goffin vei luvuin 6-3 Jarkon syöttötyöskentelynhieman yskittyä.
Voitollaan David Goffin katkaisi Jarkon voittosarjan – vv. 2001 ja 2002 -Tampereella. Miesten edellinen kohtaaminen viime vuonna Rotterdamissa olipäättynyt Jarkon voittoon 6-0, 6-0.
Jarkon osallistuminen kisaan 12 vuoden tauon jälkeen kansoitti katsomot.Tennisfaneja oli saapunut seuraamaan ykköstykkimme otteluita niin läheltä kuinkaukaakin.

Miesten nelinpelin voiton vei kolmanneksi sijoitettu pari Ruben GonzalesFilippiinit/Sean Thornley Britannia. Finaalista tuli hurja trilleri, jossasijoittamattomat Venäjän Anton Zaitcev ja Ruotsin Elias Ymer kukistuivatlopulta 6-7(5), 7-6(10) [10-8].

Aamulehti Tampere Open 2014
42.500? ATP Challenger -turnaus
19.-27.7.2018 Tampere

Loppuottelut
Kaksinpeli: David Goffin Belgia (2.) – Jarkko Nieminen (1.) 76(3) 63
Nelinpeli: Ruben Gonzales Filippiinit/Sean Thornley Britannia – Elias YmerRuotsi/Anton Zaitcev Venäjä 67(5) 76(10) [10-8].

 Aamulehti Tampere Openin nelinpelin finalistit, vas. voittajat Britannian Sean Thornley ja Filippiinien
RubenGonzales sekä kakkoset, Venäjän Anton Zaitcev ja Ruotsin Elias Ymer.

Kuva: Katriina Saarinen

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Nieminen Kitzbühelissa… →