Sade keskeytti Davis Cup-ottelun Skopjessa

22.9.2006  |  20:00

Jarkko Nieminen vei Suomen 1-0 johtoon

Sade keskeytti Suomen kakkospelaaja Timo Niemisen ja Makedonian ykköspelaaja Lazar Magdincevin pelin neljännen erän 2-2 –tilanteessa perjantaina Skopjessa. Tätä ennen ykköspelaajamme Jarkko Nieminen (ATP 17) voitti 3,5 tuntia kestäneessä viisieräisessä ottelussa Makedonian kakkospelaaja Predrag Rusevskin (ATP 546) 4-6, 6-1, 6-3, 2-6, 6-4.
-Jos kysyttäisiin, milloin tenniksen on huonoimmillaan, voisin sanoa, että se oli sitä tänään, tuskaili Jarkko Nieminen ottelunsa jälkeen. – Peli tökki vähän kaikilla osa-alueilla. Olen tyytyväinen, että sain viidennen erän lopussa rutistetuksi voiton ja tuoduksi yhden pisteen Suomelle.
Rusevskilla ei luonnollisesti ollut mitään hävittävää ja oman seuransa TC Jugin kentällä lähes 700 katsojan kannustamana hän pelasi omien sanojensakin mukaan elämänsä ottelun. Niemisen ammattitaito ja pelaajien tasoero näkyi aivan ottelun lopussa, kun Nieminen mursi viidennessä erässä 4-4 –tilanteessa Rusevskin syötön ja piti seuraavassa pelissä omansa, vaikka syötti siinä yhden kaksoisvirheenkin.
Lazar Magdincev voitti kaksi ensimmäistä erää luvuin 6-4, 6-2 Timo Niemistä vastaan, mutta kolmannessa erässä Timon peli alkoi kulkea paremmin ja hän vei sen luvuin 6-2. Illan hämärtyessä aloitettiin neljäs erä keinovaloissa, mutta 2-2 –tilanteessa alkanut sade pakotti keskeyttämään ottelun. Sitä jatketaan lauantaina klo 11 ja sen jälkeen pelataan nelinpeli.
Magdincev on nimetty myös nelinpeliin Rusevskin kanssa, joten hänellä on tuplaurakka. Suomen pariksi on alustavasti nimetty Tuomas Ketola ja Lauri Kiiski. Kapteeni Joakim Berner voi kuitenkin halutessaan muuttaa kokoonpanoa tuntia ennen ottelun alkua.
Makedonian ja Suomen ottelu on Davis Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän kolmatta kierrosta, ja sen voittaja nousee vuoden 2007 Davis Cupin I ryhmään.

Seuraava uutinen: Makedonia – Suomi… →