Makedonia – Suomi –ottelu vielä täysin auki

23.9.2006  |  19:00

Nelinpeli jäi pimeyden vuoksi kesken. Viides erä sunnuntaina

Davis Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän kolmannen kierroksen ottelu Makedonia – Suomi jäi Skopjessa lauantaina jännittävään vaiheeseen, kun nelinpeli piti keskeyttää neljän erän jälkeen pimeyden vuoksi.
Lauantaina pelattiin ensin loppuun perjantaina kesken jäänyt Makedonian ykkösen, Lazar Magdincevin ja Suomen kakkosen, Timo Niemisen kaksinpeliottelu. Ottelua jatkettiin neljännestä erästä 2-2 –tilanteesta. Kuten perjantainakin pelaajien oli vaikea pitää syöttöjään: kumpikin piti syöttönsä vain kerran ja menetti sen kolmesti. Edettiin tie-breakiin, jossa Magdincev oli parempi luvuin 7-1. Makedonialainen tasoitti maaottelun 1-1:een voitollaan 6-4, 6-2, 2-6, 7-6(1).
Koska Magdincev oli nimetty lauantaiseen nelinpeliin Predrag Rusevskin pariksi, hän sai liki parin tunnin tauon kaksinpelin ja nelinpelin väliin. Tauon aikana Skopjea huuhteli rakeinen sadekuuro, joka venytti nelinpelin aloitusta. Kun ottelu vihdoin alkoi, oli tiedossa, että kahden ja puolen tunnin kuluttua on niin pimeää, että ottelu on silloin keskeytettävä, ellei sitä ole saatu päätökseen.
Makedonian pari tuli otteluun energiaa täynnä ja täpötäyden katsomon kannustamana. Suomen pari Tuomas Ketola ja Jarkko Nieminen menetti osin omiin virheisiin sortuen ja osin vastustajan väkevään peliin kaksi ensimmäistä erä luvuin 3-6, 2-6. Ensimmäisessä erässä suomalaiset hävisivät Ketolan syötön, toisessa erässä kumpikin menetti syöttönsä kerran. Ennen kolmannen erän alkua Ketola, Nieminen ja kapteeni Joakim Berner pitivät ”vessatauon” ja pari tuli uudesti syntyneenä kentälle. He veivät kolmannen erän 6-3 ja neljännen 6-1.
Jo ennen neljännen erän loppua makedonialaiset halusivat keskeyttää ottelun laskutuvan pimeyden vuoksi, mutta unkarilaisreferee Laszlo Nyiro vaati erän pelaamista loppuun. Suomen kapteeni olisi halunnut, että hyvässä ”hypessa” oleva suomalaispari olisi voinut pelata vielä 2-4 peliä, mutta viidettä erää ei refereen päätöksellä edes aloitettu. Joukkueiden poistuttua kentältä alkoi jälleen sataa.
Makedonian ja Suomen ottelu jäi siis aivan auki.
Sunnuntaina klo 11 Suomen aikaa alkaa nelinpelin ratkaiseva viides erä. Noin 1-1,5 tunnin tauon jälkeen kohtaavat maitten ykköset Magdincev ja Jarkko Nieminen. Maaottelun päättää kakkosten ottelu, jossa kohtaavat Predrag Rusevski ja Timo Nieminen. Edessä on siis mitä jännittävin päivä, jonka lopussa tiedetään, kumpi nousee Davis Cupin Eurooppa/Afrikan I ryhmään ensi vuodeksi.

Seuraava uutinen: Laine hävisi nelinpelin… →