Ruusuvuori, Virtanen ja Heliövaara US Openissa

28.8.2023  |  07:00  |  Ennakot

Emil Ruusuvuori ja karsinnat selvittänyt Otto Virtanen avaavat US Openin pääsarjan tiistai-iltana. Harri Heliövaara pitää sinivalkoisia värejä esillä nelinpelissä.

US OPENIN KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

KAKSINPELIN 1. KIERROS
Emil Ruusuvuori – [8] Andrey Rublev | tiistai n. klo 22.00
Otto Virtanen – [30] Tomas Martin Etcheverry | tiistai n. klo 22.00

 

NELINPELIN 1. KIERROS
[13] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – Marcelo Melo/John Peers | ke-to

 

SEKANELINPELIN 1. KIERROS
Harri Heliövaara/Anna Dalinina – [6] Matthew Ebden/Nicole Melichar-Martinez

 

Katso ottelut Discovery+ välityksellä.

Ruusuvuori ja Virtanen yläkaaviossa, avaavat urakkansa tiistai-iltana

2005. Silloin oli viimeksi kaksi suomalaista miespelaajaa grand slam -turnauksen kaksinpelin pääsarjassa samanaikaisesti; Jarkko Nieminen ja Tuomas Ketola olivat tuolloin Wimbledonin ensimmäisellä kierroksella. 2007 esiintyivät puolestaan Nieminen ja Emma Laine samaan aikaan Ranskan avoimissa.

Nyt Ruusuvuori (ATP-56) ja Virtanen (ATP-133) hakevat menestystä US Openissa.

Virtanen on tänä vuonna pelannut ensimmäistä kertaa aikuisten grand slam -turnauksissa. Ennen US Openia taival taittui karsintaan: Australian avoimissa ensimmäisellä kierroksella, Ranskan avoimissa toisella ja Wimbledonissa karsintafinaalissa. Nyt kaikki loksahti kohdilleen New Yorkissa. Vahvat syötöt ja painavat peruslyönnit toivat kolme kolmen erän voittoa. Perjantai-lauantaiyönä karsintafinaalissa kukistui kiinalainen Juncheng Shang (ATP-160) 7-5, 6-7(2), 6-1.

”Tosi tyytyväinen olen ollut peliini. Syöttö on toiminut ja luottoa löytyy myös peruslyönteihin”, tiivisti Virtanen pelikuntoaan.

”Välierä jää varmasti mieleen, koska sillä tuli uran ensimmäinen grand slam -pääsarjapaikka. Iso nälkä on pääsarjassa. Nyt alkaa kunnon pelit paras viidestä erästä; toivottavasti saan hyvän ottelun heti alkuun ja jatketaan tätä voittokulkua.”

Virtanen kohtaa avauskierroksella 30. sijoitetun argentiinalaisen Tomas Martin Etcheverryn (ATP-34). Ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan ottelusta Stan Wawrinka (ATP-49) – Yoshihito Nishioka (ATP-44).

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Otto Virtanen (@ottovirtanen_) jakama julkaisu

Ruusuvuori saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa tutun pelaajan, kahdeksanneksi sijoitetun Andrey Rublevin (ATP-8). Pelaajat kohtasivat Cincinnatin Masters-turnauksessa, jossa suomalaispelaaja vei pidemmän korren ensimmäistä kertaa luvuin 7-6(10), 5-7, 7-6(3). Pelaajien kaksi aiempaa kohtaamista vei Rublev; toinen kohtaamisista oli tämän vuoden Australian avointen toisella kierroksella, silloin tulos oli 2-6, 4-6, 7-6(2), 3-6.

Ruusuvuori on kirjauttanut tälle vuodella positiivisen voitto-tappiosarakkeen 23-22. Huhtikuussa Ruusuvuori ylsi uransa toistaiseksi parhaaseen maailmanlistasijoitukseen 37. Kauden kohokohtiin lukeutuvat Miamin Mastersin puolivälieräpaikka ja ´s-Hertogenboschin nurmikisan välieräpaikka.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Emil Ruusuvuori (@emilruusuvuori) jakama julkaisu

Vire kauden päättävän grand slam -turnauksen alla vaikuttaa nousevalta; viime viikkoista sairastelua lukuunottamatta. Pohjois-Amerikan kovien kenttien kolmesta turnauksesta on enemmän voittoja kuin tappioita. Kauden grand slam -kisojen tulokset ovat Australian ja Ranskan avointen toisen kierroksen paikat sekä avauskierroksen tappio Wimbledonissa. Suomalaispelaaja on yltänyt urallaan toiselle kierrokselle kaikissa grand slam -kisoissa; kolmannen kierroksen paikka antaa vielä odottaa itseään.

Ruusuvuoren saavutukset grand slam -pääsarjassa

Vuosi Australian avoimet Ranskan avoimet Wimbledon US Open
2023 R64 R64 R128
2022 R128 R64 R64 R128
2021 R64 R128 R128 R64
2020 R128 R64

Ruusuvuoren ja Rublevin koitoksen voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan ottelusta Gael Monfils (ATP-162) – Taro Daniel (ATP-95).

Loppuun vielä hypoteettinen katsaus: Ruusuvuori ja Virtanen voivat kohdata toisensa välierässä.

US OPENIN KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

Heliövaara/Glasspool puolustaa viime vuotista puolivälieräpaikkaansa

Nelinpelissä Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat 13. sijoitettuja. He saavat avausottelussaan vastaansa kokeneet ja pitkien uriensa aikana voittamaan tottuneet Marcelo Melon ja John Peersin. Toisella kierroksella asettuisi vastaan voittajat ottelusta Robert Galloway/Albano OlivettiJohn Isner/Jack Sock.

Nurmikauden toisen lapsensa syntymän johdosta väliin jättänyt Heliövaara on nyt maailmanlistalla lukemassa 25 ja  Glasspool on 27. Kesäkuussa suomalaispelaaja kirjautti kuitenkin ennätyslukemansa 7.

Heliövaara/Glasspool on kerennyt pelaamaan vasta neljä turnausta yhdessä tauon jälkeen. Kovien kenttien turnaukset alkoivat komealla välieräpaikalla ATP500-kisassa Washingtonissa, mutta sen jälkeen on tuloksena ollut avauskierroksen tappion niin Cincinnatin kuin Toronton Masters-turnauksissa.

Suomalais-brittipari pelaa nyt kolmatta kauttaan grand slam -tasolla. Viime kaudella he onnistuivat kahdesti yltämään puolivälieriin, Ranskan avoimissa ja US Openissa. Tämän kauden toistaiseksi paras noteeraus on kolmannen kierroksen paikka, eli 16 parhaan joukossa, Ranskassa.

Heliövaaran saavutukset grand slam -pääsarjassa nelinpelissä

Vuosi Australian avoimet Ranskan avoimet Wimbledon US Open
2023 R32 R16
2022 R32 QF R16 QF
2021 R16 R64

LUE HELIÖVAARAN BLOGIA

Kuva: ATP

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 35/2023 – →