Haavisto ja Eerola juhlivat vakuuttavia voittoja Turussa

27.8.2023  |  19:06  |  Raportit

TEHO Sport Finnish Tour -kauden viides osakilpailu Turussa saatiin onnistuneesti päätökseen. Voittoon Jarkko Nieminen Areenan ulkokentillä pelasivat lopulta miehissä läpi turnauksen erinomaista kokonaispeliä esittänyt kolmossijoitettu Oskari Eerola (LVS) sekä naisissa ykkössijoitettu Ella Haavisto (Smash).

Lauantai-iltana varmistuneet välieräparit lupailivat sunnuntaille molempiin sarjoihin mielenkiintoisia otteluita. Ennakkosuosikit olivat kuitenkin turnauksen päätöspäivänä sen verran vakuuttavassa vireessä, ettei suuria yllätyksiä ollut tällä kertaa tarjolla. Haavisto raivasi kolmossijoitetun Clarissa Blomqvistin (HTK) tieltään (6-3, 7-5) ja Eerolan rutiini riitti Arttu Ronkaista vastaan (6-1, 6-1).

”Syöttö toimi erityisen hyvin”

Miesten toisessa välieräottelussa toiseksi sijoitetun Leevi Säätelän (HVS) odotettiin raivaavan tieltään nuoremman August Ehrnroothin (HLK), mutta toisin kävi. Turnauksessa viidenneksi rankatun Ehrnroothin sitkeä taistelu palkittiin finaalipaikalla, jonka nuori 23-vuotias lahjakkuus lunasti erin 6-4, 5-7, 6-3.

Finaalista muodostui lopulta yhden miehen show, vaikka Eerolan peli lähtikin hieman verkkaisesti liikkeelle. Mutta vauhtiin päästyään ei lahtelaiselle löytynyt pysäyttäjää. Eerola päätti kamppailun lopulta tyylipuhtaalla ässällä ja korjasi potin erin 3-6, 6-1, 6-2.

”Homma toimi tosi hyvin koko viikonlopun ja varsinkin tänään onnistuin silleen kun halusinkin. Syöttö toimi erityisen hyvin ja siihen pystyi luottamaan koko ajan, oli tilanne mikä tahansa, eikä peruslyönneissäkään ollut mitään valittamista. Onnistunut viikonloppu siis kokonaisuudessaan ja mestaruus maistuu hyvältä”, helpottunut Eerola kertasi tuntemuksiaan.

Oskari Eerola jatkoi siitä, mihin lauantaina jäi

Haavisto ei ollut lyötävissä

Naisten sarjassa välierien kautta finaaliin selvinnyt Stella Remander (HVS) kuului ennen turnausta ykkössijoitetun Ella Haaviston pahimpiin uhkaajiin. Kaksikko tuntee hyvin toisensa yhteisistä treeneistä, mutta kilpailutilanne on luonnollisesti aina oma lukunsa. Remander löi välierässä Emelie Gabranin (ÅLK) ja lähti itseluottamusta uhkuen finaaliotteluun.

Tällä kertaa finaalista ei tullut sen suurempaa jännitysnäytelmää, sillä rutinoitunut Haavisto oli omalla tasollaan ja erittäin dominoiva. Läpi kamppailun kuskin paikalla viihtynyt Haavisto piti langat käsissään loppuun asti ja lasketteli turnausvoittoon lopulta suoraan kahdessa erässä (7-6, 6-1).

”Peli tuntui ihan hyvältä. Ehkä avain voittoihin oli tällä kertaa se että oma peli pysyi tasaisena ja pystyin hyödyntämään kaikki hyökkäyspaikat ja päättämään pisteitä. Finaalin alku oli vähän ruosteista mutta sain pikkuhiljaa oman rytmin takaisin”, Haavisto ruoti.

FT-kauden viimeinen osakilpailu pelataan joulukuun 11.-17. päivänä Hyvinkäällä. Tuolloin panoksena on molemmissa sarjoissa sisäkenttien Suomen mestaruus.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori, Virtanen ja… →