Ruusuvuori välieriin voitolla Sinneristä – ”Hemmetin hyvä matsi kokonaisuudessaan”

16.6.2023  |  19:18  |  Raportit

Kuva: Libema Open

Emil Ruusuvuori eteni jo välieriin ATP-turnauksessa s´Hertogenboschissa. Välieräpaikka on Ruusuvuoren kauden ensimmäinen ja uran seitsemäs ATP-kiertueella.

24-vuotias Ruusuvuori (ATP-42) kohtasi puolivälierässä tuttuakin tutumman 21-vuotiaan italialaisen Jannik Sinnerin (ATP-9). Turnauksen toiseksi sijoitettu Sinner johti kaksikon keskinäisiä otteluita ATP-kiertueella tyylipuhtaasti 5-0 ennen päivän koitosta.

Kaksikko kohtasi nyt ensimmäistä kertaa nurmikentillä ja myös ensimmäistä kertaa nähtiin suomalaispelaajan voittotuuletukset ottelun päätyttyä. Erittäin vahvaa, varmaa ja suoraa peruslyöntipeliä esittänyt Ruusuvuori ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan otti tarvittavat murrot molempiin eriin. Myös syöttöpeli oli hurjassa iskussa, suomalaispelaaja voitti kaikki pelaamaansa 29 ykkössyöttöpistettä, mikä takasi voittolukemat 6-3, 6-4.

”Hemmetin hyvä matsi kokonaisuudessaan. Sain loistavan alun ja näytin olevani pelipäällä. Olin aggressiivinen ja syötin erityisesti alkuun tosi hyvin. Taistelin joka pisteestä ja sain hänet ahdinkoon. Kaikki toimi erinomaisesti pelillisesti ja pää myös. Tosi hyvällä fiiliksellä voi jatkaa huomiseen”, sanoi Ruusuvuori.

Turnaus on ollut yllätyksellinen, kun kolme neljästä välieräpelaajasta on sijoittamattomia. Ruusuvuori kohtaa lauantain välierässä, noin klo 17.00 kuudenneksi sijoitetun hollantilaisen Tallon Griekspoorin (ATP-38) ja toisessa välierässä kohtaavat australialaiset Jordan Thompson (ATP-103) ja Rinky Hijikata (ATP-133).

Ruusuvuori on kerran urallaan edennyt ATP-turnauksen loppuotteluun Intiassa vuonna 2022.

ATP 250 | HOLLANTI

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailut pelataan Vierumäellä… →