Ruusuvuori tavoittelee sunnuntaina vuoden kolmatta kaksinpelimestaruutta Challenger-kiertueella

21.9.2019  |  19:07  |  Raportit

Emil Ruusuvuoren, 20, hurja vire on vienyt suomalaisen loppuotteluun €46,600 ATP Challenger -turnauksessa Glasgow´ssa. Ruusuvuori tavoittelee sunnuntaina klo 17:00 alkaen vuoden kolmatta kaksinpelimestaruuttaan Challenger-kiertueella ranskalaista Alexandre Mulleria vastaan.

Neljänneksi sijoitettu Ruusuvuori (ATP-165) on voittanut neljä ottelua matkalla loppuotteluun. Avausottelussaan suomalainen menetti yhden erän ruotsalaista Jonathan Mridhaa (ATP-605) vastaan, mutta sen jälkeen tahti on ollut huimaa. Kolmannella kierroksella kukistui 15. sijoitettu turkkilainen Cem Ilkel (ATP-273) 6-3, 6-2 ja puolivälierässä yhdeksänneksi sijoitettu saksalainen Tobias Kamke (ATP-214) 6-2, 6-1.

– Tunnen oloni todella hyväksi kentällä. Pystyn keskittymään täysin peliini  ja voin näin nauttia pelistä, kommentoi Ruusuvuori puolivälierän jälkeen.

Välierässä Ruusuvuori kohtasi ikätoverinsa 17. sijoitetun  itävaltalaisen Jurij Rodionovin (ATP-308). Vuonna 2017 Ruusuvuori voitti Rodionovin Junior Masters -turnauksessa Kiinassa 6-0, 6-2, mutta kaksikko ei ollut kuitenkaan vielä kohdannut toisiaan ammattilaiskiertueella. Suomalainen otti välierän heti haltuunsa pitämällä syöttönsä ja murtamalla vastustajansa syötön. Ruusuvuoren painavat peruslyönnit ja varsinkin kämmenpuolen läpilyönnit toivat avauserän 23 minuttissa luvuin 6-1. Myös toisen erän alkuun suomalainen nappasi murron ja kun oma syöttötyöskentely toimi sekä loppuun otettiin vielä yksi murto, niin lopputuloksena oli vakuuttava voitto erin 6-1, 6-3. Ottelu kesti vain 58 minuuttia.

–  Pelaan tällä hetkellä hyvin ja toivottavasti pystyn voittamaan kauden kolmannen kaksinpelin Challenger-turnaukseni täällä, kommentoi Ruusuvuori kenttähaastattelussa.

– Ensimmäinen ottelu ei ollut helppo Davis Cup -viikonlopun jälkeen, mutta siitä selvisin. Tämän jälkeen olen pystynyt pelaamaan omaa hyvää tennistäni. Pyrin jatkamaan vahvuuksillani myös loppuottelussa.

Loppuottelussa asettuu vastaan 22-vuotias ranskalainen Alexandre Muller (ATP-278). Ruusuvuori ja Muller eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan. 16. sijoitettu ranskalainen pelaa ensimmäistä kertaa finaalissa Challenger-tasolla. Ruusuvuori tavoittelee puolestaan vuoden ja uransa kolmatta kaksinpelititteliä tällä tasolla. Lisäksi suomalaisen tililtä löytyy kaksi nelinpelimestaruutta haastajakiertueelta kesältä.

€46,600+H ATP CHALLENGER, GLASGOWLIVESTREAM

Kulikovalle nelinpelin finaalitappio Montenegrossa – Niklas-Salminen taipui Pajulahden välierässä

ITF-kiertueella olivat alkuviikosta esiintyneet edukseen Anastasia Kulikova (WTA-552) ja Patrik Niklas-Salminen (ATP-579).

Kulikova pääsi hyvin lähelle ensimmäistä turnausvoittoaan palkintoarvoltaan 25,000 dollarin turnauksessa Montenegrossa. Kulikova ja venäläinen Evgeniya Levashova taipuivat nelinpelifinaalissa ykköseksi sijoitetulle parille Anastasia Detiuc (CZE)/Amina Anshba (RUS) 6-2, 3-6, 7-10. Detiuc/Anshba nousivat voittoon ottelutiebreikissa oltuaan tappiolla jo 1-7.

$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | MONTENEGRO

Pajulahdessa käydyssä ammattilaisturnauksessa Niklas-Salminen nappasi kolme otteluvoittoa ennen kuin taipui välierässä saksalaiselle Robert Strombachsille (ATP-544) 4-6, 6-7(4).

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | PAJULAHTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuorelle vuoden kolmas… →