Ruusuvuori tasoitti maaottelun Espoossa

13.9.2019  |  22:47  |  Raportit

Espoo Metro Areenalla lähes 3000 katsojaa pääsivät näkemään korkeatasoisen tennisillan Suomen ja Itävallan välillä. Ensimmäisen päivän päätteeksi tilanne on 1-1, kun voittoja juhlivat Dominic Thiem ja Emil Ruusuvuori.

Inspiroitunut Niklas-Salminen haastoi Thiemin tiukkaan taistoon

Maaottelun aloittivat maailmanlistan viides 26-vuotias Dominic Thiem ja 22-vuotias Patrik Niklas-Salminen. Thiem aloitti erittäin terävästi painavien peruslyöntiensä turvin ja siirtyi nopeassa tahdissa 3-0 johtoon. Tässä vaiheessa Niklas-Salmisen ykkössyöttöihin tuli hieman lisää potkua, mikä mahdollisti otteluun sisäänpääsemisen. Kuitenkin itävaltalaisen johto piti ja avauserä Thiemille 6-3.

Toisessa erässä inspiroitunut suomalainen esitti upeita ja ennakkoluulottomia otteita itseään maailmanlistalla yli 500 sijaa paremmin sijoitettua vastustajaansa vastaan. Niklas-Salmisella oli murtopalloja erän puolivälissä ja oli myös lähellä murtaa Thiemin syötön tilanteessa 4-3. Rutinoitunut Thiem kuitenkin syötti erinomaisesti murtopalloissa ja lopulta mursi heti perään – tämä tarkoitti Thiemin otteluvoittoa erin 6-3, 6-4.

– Pelasin todella hyvin. En muista milloin viimeksi olisin syöttänyt näin hyvin. Onhan Thiemin pelitaso kyllä todella kova – vähän kun jättää lyhyeksi, niin saman tien hän rankaisee. Pystyin pelaamaan omilla vahvuuksillani mistä olen tyytyväinen, kommentoi Niklas-Salminen.

– Patrik pelasi vahvasti. Kuten eilen totesin, niin hänen syöttönsä on hyvä. Tänään hän syöttikin 210 kilometriä tunnissa kulkevia ykkösiä kulmiin, joita oli vaikea saada takaisin. Ensimmäinen voitto on nyt otettu ja tavoitteenamme on ottaa voitto täältä, kertoi Thiem.

KUVAGALLERIA

Ruusuvuori tasoitti maaottelun vahvalla pelillä

Perjantain toiseen otteluun tuli Itävallan puolelta vaihdos, kun 26-vuotias Dennis Novak vaihdettiin 23-vuotiaaseen Sebastian Ofneriin. Ofneria vastaan asettui Suomen ykköspelaaja 20-vuotias Emil Ruusuvuori. Ofner löytyy maailmanlistalta sijalta 161 ja Ruusuvuori sijalta 163. Ennakkoon oli siis lupa odottaa tasaväkistä kamppailua.

Vahvassa vireessä oleva Ruusuvuori asteli kentälle isännän elkein ja otti ottelun hallintaansa nopeasti murtamalla vastustajansa syötön. Suomalainen veikin avauserän 6-3 kovien peruslyöntiensä turvin. Toisessakin erässä Ruusuvuori iski ensin. Erän loppupuolella nähtiin useita pidempiä palloralleja molempien pelaajien esittäessä parastaan. Itävaltalainen onnistui hieman pitkittämään ottelua, mutta lopulta suomalainen pääsi juhlimaan kotiyleisönsä edessä voittoa erin 6-3, 6-4.

– Todella hyvältä tuntui kentällä ja varsinkin yleisö tuki oli mahtavaa. Pelasin hyvän ottelun, onnistuin pelaamaan peruslyöntini aggressiivisesti ja näin pitämään vastustajan poissa hyökkäysasemista, kommentoi Ruusuvuori.

KUVAGALLERIA

Kontinen/Heliövaara aloittavat lauantaina – maaottelun voittaja etenee maailmanlohkon karsintaan

Ratkaiseva pelipäivä aloitetaan nelinpelillä, jossa kohtaavat Henri Kontinen/Harri Heliövaara ja Jürgen Melzer/Oliver Marach. Otteluparin ratkaisu nähdään kaksinpeleissä. Ensimmäisenä kentälle astelevat maiden ykköset Ruusuvuori ja Thiem sekä toisena kakkospelaajat Niklas-Salminen ja Novak.

Lauantai 14.9. klo 14:00 alkaen

Henri Kontinen/Harri Heliövaara – Jürgen Melzer/Oliver Marach
Emil Ruusuvuori – Dominic Thiem
Patrik Niklas-Salminen – Dennis Novak

Suomen joukkueen kapteenina on Jarkko Nieminen ja Itävallan Stefan Koubek. Kapteenit voivat vaihtaa pelaajiaan vielä tuntia ennen ottelun alkua. Otteluparin voittaja etenee helmikuussa 2020 pelattavaan maailmanlohkon karsintaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Itävalta kukisti Suomen… →