Heliövaara/Glasspool välieriin voitolla huippuparista Barcelonassa – Ruusuvuori taipui Davidovich Fokinalle

20.4.2023  |  18:48  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät välieriin ATP 500 -turnauksessa Barcelonassa.

Sijoittamattomat Heliövaara (nelinpelin ATP-11)/Glasspool (ATP-11) ottivat kisan toisen voittonsa tyylikkäästi. He kukistivat toiseksi sijoitetut Rajeev Ramin (ATP-4) ja Joe Salisburyn (ATP-6) 7-6(7), 7-5.

”Tuntuu hyvältä, hienoa oli voittaa maailman kirkasta TOP10 oleva pari. Onnistuimme tiukoissa paikoissa venymään ja tekemään oikeita asioita; voi olla tosi ylpeä. Oma peli on ollut massakauden alkuun vähän vaihtelevaa, mutta vastahan tässä on pari viikkoa oltu alustalla. Nyt täällä tuntuu jo paremmalta ja siinä auttoi, kun sain lyödä Emil Ruusuvuoren kanssa pari päivää putkeen. Sen jälkeen tuntuu lyönnit aika kivalta. Nyt vaan pidetään sama yllä ja painetaan loppuun asti”, sanoi Heliövaara.

Välierässä suomalais-brittipari saa vastaansa karsinnoista ponnistaneet tutut argentiinalaiset Maximo Gonzalez/Andres Molteni. Heliövaara/Glasspool voitti heidät viime viikolla Monte Carlon Mastersissa.

ATP 500 | BARCELONA

Ruusuvuori hävisi kolmannella kierroksella

Emil Ruusuvuoren hyvä turnaus päättyi kolmannelle kierrokselle ATP 500 -turnauksessa Barcelonassa.

Kaksi komeaa voittoa Alexander Bublikista (ATP-55) ja viidenneksi sijoitetusta Frances Tiafoesta (ATP-12) takasivat Ruusuvuorelle (ATP-40) paikan kolmannella kierroksella viime vuoden tapaan.

Puolivälieräpaikkaa olivat tavoittelemassa ikätoverit, vuonna 1999-syntyneet, Ruusuvuori ja kymmenenneksi sijoitettu espanjalainen Alejandro Davidovich Fokina (ATP-38). Pelaajien keskinäiset kohtaamiset 2019-2020 kausillta olivat 1-1. Turnauksessa jatkoon ja keskinäisissä otteluissa johtoon siirtyi Davidovich Fokina erin 6-4, 7-5.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 16/2023 – →