Ruusuvuori murskaavasti uran toiseen kaksinpelin turnausvoittoon ATP Challenger -tasolla

1.9.2019  |  21:37  |  Raportit

Kuva: Rafa Nadal Open

Emil Ruusuvuori, 20, voitti uransa toisen kaksinpelimestaruuden ATP Challenger -kiertueella.

Ruusuvuoren loistavat otteet ammattilaiskiertueella saivat jälleen jatkoa, kun suomalainen siirtyi onnistuneen massakauden jälkeen koville kentille Rafa Nadal Openissa Mallorcalla. 15. sijoitettu suomalainen eteni palkintoarvoltaan 46,600 euron turnauksen loppuotteluun ilman erätappioita. Ruusuvuori (ATP-209) tiputti matkallansa loppuotteluun kolme itseään korkeammin sijoitettua pelaajaa: kolmannella kierroksella neljänneksi sijoitetun Yannick Madenin (ATP-121), puolivälierässä yhdeksänneksi sijoitetun Pedro Martinezin (ATP-153) ja välierässä viidenneksi sijoitetun Alejandro Davidovich Fokinan (ATP-126).

Loppuottelussa asettui vastaan sijoittamaton 32-vuotias italialainen Matteo Viola (ATP-240), joka on suomalaisen seurakaveri HVS-Tenniksen riveistä viime TEHO Sport Tennisliiga -kaudelta. Ruusuvuori ja Viola eivät olleet aikaisemmin kohdanneet toisiaan. Viola on parhaimmillaan ollut ATP-listan sijalla 118 vuonna 2013 ja hänen tililtään löytyy kolme kaksinpelin turnausvoittoa ATP Challenger-tasolta vuosilta 2011, 2012 ja 2014.

Loppuottelu oli yhtä suomalaisen näytöstä alusta loppuun asti. Kovat peruslyönnit tuottivat jatkuvasti vaikeuksia italialaiselle ja lopulta ottelu kesti vain 49 minuuttia, jonka jälkeen Ruusuvuori pääsi juhlimaan uransa toista kaksinpelimestaruutta ATP Challenger -tasolla erin 6-0, 6-1.

– Aivan superhyvä päivä oli tänään! Kaikki meni suunnitelmien mukaan ja onnistuin lähes kaikessa. Täyden tuvan edessä pelaaminen oli upeaa – nyt ei voisi olla parempi fiilis, tyytyväinen Ruusuvuori kommentoi.

Kyseessä oli Ruusuvuoren kolmas finaali ATP Challenger -kiertueella pariin kuukauteen.

– Täällä oli kovatasoinen kisa, joten oli mukava pärjätä. Koko ajan mennään eteenpäin ja ollaan niin sanotusti oikealla uralla.

TULOKSET

Kuva: Jukka Saarikorpi

Turnausvoiton myötä suomalainen tulee nousemaan US Openin jälkeen julkaistavalla maailmanlistalla ennätyskorkealla noin sijan 170 tuntumaan. Ruusuvuori aloitti vuoden sijalta 385, eli nousua on tullut jo yli 200 sijan verran.

Tulevalla viikolla Ruusuvuori pelaa saman arvoisessa turnauksessa Ranskassa, joten nousu rankingeissa voi olla vieläkin kovempaa riippuen tulevan viikon otteista. Tämän jälkeen on luvassa Suomen ja Itävallan välinen maaottelu Espoo Metro Areenalla 13.-14.9.2019.

LIPUNMYYNTI SUOMEN JA ITÄVALLAN DAVIS CUP -MAAOTTELUUN

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen Tennisliitto ja… →