Ruusuvuori loppuottelussa $15,000 ITF-turnauksessa Italiassa

1.9.2018  |  10:00  |  Raportit

Emil Ruusuvuori, kuva: Piombinon ITF-turnaus

19-vuotias Emil Ruusuvuori (ATP-439) on edennyt kovilla kentillä pelattavan $15,000 ITF-turnauksen kaksinpelin loppuotteluun Italiassa.

Ykköseksi sijoitettu suomalainen on esiintynyt erittäin vahvasti matkallansa loppuotteluun. Ruusuvuori ei ole hävinnyt erääkään neljässä pelaamassaan ottelussa – jokaisessa ottelussa on verkon toisella puolella ollut italialainen pelaaja. Puolivälierässä kaatui viidenneksi sijoitettu Luca Giacomini (ATP-594) 6-3, 6-4 ja välierässä kolmanneksi sijoitettu Francesco Vilardo (ATP-523) 6-3, 6-2.

– Yleisesti on peli kulkenut tällä viikolla hyvin. Tykkään täällä olevista tosi nopeista kentistä. Kokonaisvaltaisesti ollut tosi tasaista tekemistä hyvällä fokuksella, niin samaa pyrin jatkamaan myös finaalissa, Ruusuvuori kommentoi otteitaan.

Loppuottelussa vastaan asettuu saksalainen seitsemänneksi sijoitettu Sami Reinwein (ATP-791). 26-vuotias saksalainenkaan ei ole antanut turnauksessa erääkään vastustajilleen. Pelaajat eivät ole kohdanneet toisiaan aiemmin. Finaali isketään lauantaina klo 22:00 Suomen aikaa.

– Tiedän vastustajan, mutta emme ole kohdanneet aiemmin. Oman tekemisen kautta lähden peliin ja pyritään ottamaan pysti kotiin.

KAAVIOT

Ruusuvuori hakee finaalissa uransa kolmatta kaksinpelin turnausvoittoa ITF-tasolla. Aiemmat turnausvoitot ovat tulleet niin ikään kovilla kentillä: tämän vuoden touko-kesäkuun vaihteessa Espanjassa ja viime marraskuussa Helsingissä. Nelinpelissä suomalainen pitää hallussaan kolmea turnausvoittoa ITF-tasolla, kaikki nelinpelimestaruudet ovat tulleet tänä vuonna.

Finaalipaikkansa ansiosta Ruusuvuori tulee nousemaan uransa parhaimpaan sijoitukseen kaksinpelin maailmanlistalla. Finaalipaikka nostanee suomalaisen jo 400 parhaan joukkoon. Ruusuvuori aloitti vuoden sijaluvulta 671.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontisen ja Peersin… →