Ruusuvuori kukisti Pairen ja eteni puolivälieriin

25.8.2021  |  23:56  |  Raportit

Emil Ruusuvuori, 22, eteni toista kertaa tällä kaudella puolivälierävaiheeseen ATP-kiertueella kukistettuaan Benoit Pairen 6-4, 4-6, 6-1 Winston-Salemissa.

Ruusuvuori (ATP-76) ja 12. sijoitettu Paire (ATP-49) kohtasivat toistamiseen tämän kesän Pohjois-Amerikan kiertueella. Kaksikko pelasi vastakkain heinäkuun lopulla Atlantassa, tuolloin suomalaispelaaja voitti kuumuuden väsyttämän ranskalaisen 4-6, 6-4, 3-0 rtd.

Avauserää edettiin tasatahtia 4-4 tilanteeseen, jolloin nähtiin harvinainen tilanne. Kentältä menivät sähköt, mikä aiheutti ongelmia elektroniseen tuomarointijärjestelmään, ja edessä oli muutamien minuuttien tauko. Tauon jälkeen Ruusuvuori piti syöttönsä ja onnistui murtamaan Pairen syötön, mikä toi erän 6-4.

Toisen erän neljännessä pelissä oli Ruusuvuorella useampi murtomahdollisuus, mutta murtoa ei tällä kertaa tullut. Sen sijaan Paire rokotti heti seuraavassa syöttövuorossa ja siirtyi murrolla 3-2 johtoon. Sitten petti jälleen kentän sähköt ja oli tauon paikka. Tällä kertaa tauko ei tuonut Ruusuvuorelle momentumia, vaan Pairen murto piti ja erä ranskalaiselle 6-4.

Ratkaisevassa erässä iski ensimmäisenä Ruusuvuori, joka ensin selvitti Pairen murtopallon ja heti perään siirtyi murrolla 2-0 johtoon ranskalaisen kaksoisvirheen avittamana. Erittäin tasaisesti ja varmasti pelannut Ruusuvuori marssi lopulta selvään erä- ja otteluvoittoon 6-4, 4-6, 6-1.

Puolivälierässä asettuu vastaan 14. sijoitettu ranskalainen Richard Gasquet (ATP-82). Ottelu pelataan torstaina pääkentän toisena otteluna noin klo 23.30. Voit seurata taistoa Eurosport Playerista ja Tennis TV:stä.

ATP250 | WINSTON-SALEM

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian 17.-18.9.2021 Espoo Metro Areenalla. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Tervetuloa seuraamaan huipputennistä! Lue lisää täältä ja hanki lippusi täältä.

Seuraava uutinen: TEHO Sport Finnish… →