Ruusuvuori kohtaa Rublevin tiistaina toisella kierroksella Dubaissa

15.3.2021  |  17:20  |  Raportit

Kuva: Corinne Dubrieul

Emil Ruusuvuori aloitti komeasti Dubain ATP500-turnauksen pääsarjan kukistamalla Jordan Thompsonin. Tämä oli Ruusuvuoren ensimmäinen pääsarjavoitto tämän tason ATP-turnauksessa.

Karsinnoista pääsarjaan yltänyt Ruusuvuori (ATP-87) oli läpi ottelun niskan päällä Thompsonia (ATP-55) vastaan. Kovilla peruslyönneillään tuhojaan tehnyt suomalainen eteni vakuuttavasti 6-3, 5-4 tilanteeseen syöttämään otteluvoitosta. Sitkeä australialainen otti kuitenkin murron takaisin ja pääsi jopa eräpalloihin käsiksi suomalaisen syöttäessä 5-6, 15-40 tilanteessa. Ruusuvuori selvitti eräpallot ja lopulta ratkaisi ottelun tie-breikissä 6-3, 7-6(5). Tämä oli Ruusuvuoren toinen voitto Thompsonista ATP-kiertueella, ensimmäinen tuli viime syksynä Kazakstanissa.

Toisella kierroksella Ruusuvuori kohtaa maailmanlistan kahdeksannen 23-vuotiaan venäläisen Andrey Rublevin. Venäläinen on 20 ottelun voittoputkessa ATP500-tasolla, voittaen neljä viimeisintä turnaustaan tällä tasolla.

Ruusuvuori ja Rublev eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan, mutta he treenasivat yhdessä viime vuoden US Openissa.

– Hän lyö palloa todella kovaa, eli lyönnit tulevat huomattavasti kovempaa kuin tänään. Nyt ei muuta kuin taktiikoiden tekoon ja valmistautumaan, sanoi tyytyväinen Ruusuvuori.

ATP500, DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Tenniksen strategia 2024… →