Ruusuvuori ja Kontinen valmiina tuleviin turnauksiin Australiassa

1.2.2021  |  19:12  |  Ennakot

Emil Ruusuvuori, 21, ja Henri Kontinen, 30, pelaavat tällä viikolla ATP250-turnauksissa Melbournessa Australiassa. Ensi viikolla alkaa vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus, Australian avoimet.

Haastattelimme suomalaiskaksikkoa heidän valmistautumisestaan tuleviin otteluihin tiukoissa karanteenioloissa sekä kysyimme tunnelmat kauden ensimmäisen suurturnauksen alla.

Kontinen: ”Olemme kiinnittäneet huomiota kentän peittämiseen tiiminä ja liikkumiseen – eli käytännössä totuttelua toisen lyönteihin ja rytmiin, jotta osaa itse ajoittaa toimintansa oikein.”

Henri Kontinen (nelinpelin ATP-31) pelaa tällä kaudella yhdessä 37-vuotiaan ranskalaisen Edouard Roger-Vasselinin (ATP-14) kanssa. Tällä viikolla suomalaisen rinnalla on toinen ranskalainen Pierre-Hugues Herbert (ATP-25), koska Roger-Vasselin edustaa Ranskaa ATP Cupissa.

Kontinen/Herbert on Melbourne 1, Great Ocean Road Open, turnauksen neljänneksi sijoitettuina suoraan toisella kierroksella, jolla kohtaavat parin Hubert Hurkacz/Jannik Sinner. Ottelu ei ole tiistain ohjelmassa.

ATP250 | MELBOURNE 1

– Yllättävän nopeasti meni aika karanteenissa. Pääsimme hyvin treenaamaan ja treenipuitteet ovat täällä myös kunnossa. Ainoa harmi toisella treeniviikolla oli ettemme päässeetkään vetämään treenimatseja, mutta hyvin on valmistauduttu olosuhteet huomioiden, kommentoi Kontinen.

Kontinen kertoo olleen vähän helpompaa aloittaa yhteistyö Roger-Vasselinin kanssa, koska he tunsivat toisensa ja olivat myös pelanneet aiemmin yhdessä. Parivaljakko tuuletti turnausvoittoa Tukholmassa vuonna 2019 – kyseessä on suomalaisen viimeisin ATP-turnausvoitto.

– Treeneissä olemme työstäneet perustiimihommia ja molemmat ovat keskittyneet myös omiin henkilökohtaisiin juttuihin. Olemme kiinnittäneet huomiota kentän peittämiseen tiiminä ja liikkumiseen – eli käytännössä totuttelua toisen lyönteihin ja rytmiin, jotta osaa itse ajoittaa toimintansa oikein.

Millainen duo on Kontinen/Roger-Vasselin kaudella 2021?

– Täydennämme hyvin toisiamme pelillisesti. Pelityylimme tulee olemaan tehokas ja aggressiivinen, kiteytti Kontinen.

– Turnauksien alkamisesta on hyvä kutina. Tietysti alkuun voi matsien vähäisyys näkyä otteissamme, mutta toivottavasti ei tulosta haittaavasti. Hyvää starttia kauden haemme, päätti Kontinen.

Ruusuvuori: ”Samaa aggressiivista pelityyliä lähdetään vetämään mitä aina”

Emil Ruusuvuori avasi kautensa tammikuussa Antalyassa, jossa nappasi yhdet voitot niin kaksin- kuin nelinpelissä. Nyt suomalaispelaaja lähtee kohti uransa ensimmäistä Australian avointen pääsarjaa luottavaisin mielin.

Ruusuvuori (ATP-86) pelaa tällä viikolla Melbourne 2 -turnauksessa, Murray River Open, jossa kohtaa avauskierroksella Viktor Troickin (ATP-202). Ottelu pelataan tiistaina Suomen aikaa aikaisintaan klo 8.30. Voittaja etenee toiselle kierrokselle, jolla odottaa neljänneksi sijoitettu Borna Coric (ATP-25). Ruusuvuori voitti Troickin syksyllä Kazakstanin ATP-turnauksen karsinnoissa tiukasti kolmessa erässä.

ATP250 | MELBOURNE 2

Kontisen tavoin myös Ruusuvuoren karanteeniaika sujui olosuhteisiin nähden hyvin.

– Kävi onneksi tuuri ettei joutunut siihen kovaan karanteeniin – se olisi ollut rankka. Meidän osalta karanteeni meni ihan mukavasti. Koitimme maksimoida käytettävissä olleen ulkoajan, eli viisi tuntia päivässä, ja sitten teimme huoneessa treenejä mitä siellä nyt vaan pystyi tekemään. Säännöt olivat tiukat ulkoiluajan suhteen, mutta kuten sanoin, ei voida valittaa, kertoi Ruusuvuori.

– Ei tämä valmistautuminen missään nimessä ihanteellinen ole paras viidestä otteluihin, mutta näillä mennään.

Ruusuvuori otti heti voiton Grand Slam -pääsarjadebyytissään US Openissa. Kuva: Rhea Nall/USTA

Viime vuoden lopussa pääsi Ruusuvuori pelaamaan niin Ranskan avointen kuin US Openin pääsarjassa. Yhdysvalloissa tuli myös komea viiden erän voitto, eli tärkeää kokemusta on kertynyt tulevaa koitosta varten.

– Muutamat Grand Slam -ottelut tarjosivat arvokasta kokemusta ja nyt on helpompi lähteä näitä pelaamaan, kun tietää hieman paremmin mitä se on. Todella makeeta lähteä pelaamaan ensimmäistä pääsarjaa Australiassa.

Mitä yleisöllä on lupa odottaa suomalaisen astellessa kentälle?

– Samaa aggressiivista pelityyliä lähdetään vetämään mitä aina. Ja totta kai sitä yritetään tehdä paremmin ja paremmin joka päivä, tiivisti Ruusuvuori.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 5/2021 – →