Otto Virtanen – Francisco Cerundolo 3-6, 6-3, 6-7(3)

DIGITAALINEN KÄSIOHJELMA
TAPAHTUMASIVU

Ruusuvuori avasi voitolla – ”Oli todella ehjä ottelu”

Maaottelun avauspäivää saapui Espoo Metro Areenaan seuraamaan 5200 katsojaa; kyseessä on suurin suomalaisen tennismaajoukkueen yleisömäärä. Maaottelun pääsivät avaamaan Emil Ruusuvuori (ATP-43) ja Pedro Cachin (ATP-68).

Avauserässä nähtiin erittäin laadukasta takakenttäpeliä molemmilta pelaajilta. Ruusuvuori oli hienoisesti niskan päällä ja aggressiivisempi osapuoli ensilyönneistä lähtien. Pitkään näytti siltä, että ratkaisu haettaisiin tie-breikin kautta. Kuitenkin 6-5 tilanteessa Cachinin syöttäessä onnistui Ruusuvuori kääntämään 40-30 tilanteen itselleen; ensimmäisen eräpallon selvitti argentiinalainen syöttö-volleylla, mutta toisessa vastaavassa verkkotaistossa vei suomalaispelaaja pidemmän korren kirjauttaen erän itselleen 7-5.

Toisessa erässä Ruusuvuori löi entistä kovemman vaihteen päälle. Hän otti murron erän neljännessä pelissä ja kiihdytti 4-1 johtoon. Varmasti ja sitkeästi pelannut Cachin ei luovuttanut, vaan otti murron takaisin kaventaen 3-4. Heti seuraavassa pelissä iski kuitenkin uudestaan Ruusuvuori murtamalla argentiinalaisen toistamiseen erässä. Seuraavaksi pääsikin kotiyleisö hurraamaan, kun Ruusuvuori syötti ottelun vakuuttavasti kuntoon 7-5, 6-3.

”Oli todella ehjä ottelu, lähes täysin ehjä. Sain pelattua varmasti ja aggressiivisesti, aivan kuten olimme suunnitelleet. Ensimmäisessä erässä syötimme molemmat hyvin; sain sitten 6-5 tilanteessa useamman palautuksen kenttään ja siitä avautui erävoitto. Toinen erä alkoi juuri niin kuin sitä haluaa erän johdossa. Sain murron, mutta siihen tuli 4-2 tilanteessa pieni notkahdus. Onneksi sain skarpattua ja otettua meille johtoaseman”, kommentoi Ruusuvuori.

Virtanen: ”Lähelle pääsin”

Toisessa ottelussa Otto Virtanen (ATP-181) sai vastaansa Argentiinan ykkösen Francisco Cerundolon (ATP-31).

Kovaa tempoa ylläpitämään lähtenyt Virtanen löysi itsensä kotiyleisön harmiksi nopeasti 1-4 takaa-ajoasemasta. Virtanen pääsi paremmin peliin mukaan erän edetessä, mutta Cerundolo piti pintansa vieden erän 6-3.

Virtasen nousujohteinen vire jatkui toisessa erässä. Kovat peruslyönnit ja yli 220 km/h viuhuneet ykkössyötöt tekivät tuhojaan. Erän kuudennessa pelissä suomalaispelaaja otti murron ja sen turvin villitsi koko areenan täysin puolelleen. Murron turvin Virtanen marssi erävoittoon 6-3.

Kolmannen erän alku oli äärimmäisen tasainen jokaisen pelin venyessä jatkopalloille. Murtoa ei kuitenkaan nähty ennen kuudetta peliä. Vamos-huudon pääsi silloin karjaisemaan Cerundolo. Murrot eivät jääneet tähän, vaan väsymyksen kuilulta otti Virtanen heti vastamurron kaventaen tilanteeksi 3-4.

Trilleri sai arvoisensa lopetuksen, kun päätös haettiin tie-breikistä. Lopulta kuitenkin kokeneempi maailmanlistan 31. piti pintansa ja otti kuin ottikin ennakko-odotusten mukaisesti voiton 6-3, 3-6, 7-6(3).

”Ottelu tuntui hyvältä, alkuun en ollut ihan terävänä, mutta toisessa erässä nostin tasoani. Onnistuin aggressiivisella pelilläni saamaan hänet ongelmiin; lähelle pääsin. Nyt harmittaa kovasti, mutta huomenna aamulla varmasti erilainen tunnelma. Onnistuin haastamaan todella kovan pelaajan. Huomenna on uusi päivä ja uusi mahdollisuus, maaottelu on täysin auki”, sanoi Virtanen.

Kapteeni Jarkko Nieminen ylisti joukkuettaan avauspäivän päätteeksi.

”Emil ja Otto tekivät loistavat suoritukset; en voi enempää pyytää. Molemmat suorittivat korkealla tasolla. Totta kai harmittaa ettei tilanne ole 2-0, mutta huomenna on uusi päivä. Oli mahtavaa esiintyä historiallisen suuren yleisön edessä.”

Maaottelua voit seurata kotisohvalta, kun YLE Areena näyttää kaiken suorana ja iltaisin TV2 tarjoilee kattavat jälkilähetykset.

Seuraava uutinen: Historiallinen voitto, Suomi… →