Ruusuvuori, Heliövaara, Niklas-Salminen ja Virtanen Ranskan avoimissa – ”yksi unelma tulee jälleen toteen”

22.5.2023  |  19:23  |  Ennakot

Kauden toinen Grand Slam -turnaus, Ranskan avoimet, alkaa tällä viikolla karsintaotteluilla; pääsarjat pelataan 28.5.-11.6.

Sinivalkoista väriä nähdään turnauksessa poikkeuksellisen paljon, sillä mukana ovat Emil Ruusuvuori (ATP-43), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-10), Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-96) ja Otto Virtanen (ATP-119).

RANSKAN AVOIMET

Virtanen aloittaa kaksinpelin karsinnoissa tiistaina – Ruusuvuori suoraan pääsarjassa

Vuoden alussa pääsi Virtanen haistamaan ensimmäistä kertaa aikuisten Grand Slam -tunnelmaa. Nyt vahvalyöntinen suomalaispelaaja hakee ensimmäistä pääsarjapaikkaansa Ranskan avoimissa.

Virtanen on karsintojen 11. sijoitettu ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella 31-vuotiaan ranskalaisen Antoine Escoffierin (ATP-202). Ottelu on ohjelmassa tiistaina kentällä 14; ottelu on kentän viides ottelu ja samalla päivän päättävä ottelu, päivä alkaa klo 11.00.

Pelaajat ovat kohdanneet kahdesti Challenger- ja ITF-kiertueella: otteluvoitot ovat 1-1. Omituisen tilastosta tekee se ettei kumpaakaan aiempaa kohtaamista ole pelattu loppuun asti. Virtanen luovutti kaksikon kohtaamisen avauserän tappion jälkeen tämän vuoden helmikuussa ja Escoffier asteli kättelemään niin ikään ennen aikojaan vuonna 2021.

Pääsarjaan läpi karsimiseksi vaaditaan kolme voittoa.

Kaksinpelin pääsarjassa on varmuudella Ruusuvuori, jonka paras noteeraus kisassa on viimevuotinen toisen kierroksen paikka. Tämä on jo neljäs peräkkäinen vuosi pääsarjassa 24-vuotiaalle helsinkiläiselle.

Viime vuoden avauskierroksella suomalaispelaaja kukisti viidessä erässä Ugo Humbertin 6-2, 2-6, 6-7(4), 6-4, 6-2; toisella kierroksella oli norjalainen Casper Ruud etevämpi 3-6, 4-6, 2-6.

Pääsarjakaaviot arvotaan torstaina 25. toukokuuta.

Niklas-Salminen debytoi nelinpelissä

Nelinpelissä on myös kosolti jännitettävää suomalaisittain, sillä mukana ovat viidenneksi sijoitetut Heliövaara/Glasspool ja Ruusuvuori/Niklas-Salminen.

26-vuotiaalle Niklas-Salmiselle on kyseessä ensiesiintyminen aikuisten Grand Slam -turnauksessa. Suomalaispelaaja pelasi junioreissa Ranskan avoimet, Wimbledonin ja US Openin vuonna 2015. Paras noteeraus oli ikimuistoinen Wimbledonin kaksinpelin välierä.

”Hyvältä tuntuu totta kai; vähän on vielä vaikeaa pukea tätä sanoiksi, mutta yksi unelma tulee jälleen toteen. Aika kliseisesti sanoen: kova työ kantaa hedelmää. Tässä oli monia vuosia ettei ihan mennyt kuin olisin toivonut, mutta nyt ne kaikki vaikeat hetket ovat johdattaneet tähän hetkeen. Nyt olen nelinpeliin siirtymisen myötä nähnyt ja kokenut, että olen tehnyt hyvää työtä ja oikeita asioita näiden vuosien aikana. Tämä on todella motivoivaa ja antaa jälleen lisäbuustia tavoitella vieläkin isompia asioita”, kommentoi Niklas-Salminen.

Niklas-Salminen kiittelee Ruusuvuorta, joka lähti hänen kanssaan pelaamaan nelinpeliä Grand Slam -tasolle.

”Iso kiitos Emilille, että lähti pelaamaan kanssani. Vakiparini Bart Stevensin kanssa olemme pelanneet todella vahvan alkukauden, mutta vielä ei yhteisrankingimme riittänyt Grand Slamiin mukaan. Olemme Emilin kanssa hyviä ystäviä ja pelanneet yhdessä pienestä pitäen, joten on hienoa päästä jakamaan tämä hetki hänen kanssaan.”

”Voittoja lähdemme hakemaan Ranskassa. Tiedämme Emilin kanssa pystyvämme voittamaan kenet tahansa. Näytimme tämän Dohassa helmikuussa, kun voitimme entiset maailman ykköset Nikola Mekticin ja Mate Pavicin.”

Niklas-Salminen on noussut jo parhaimmillaan nelinpelin maailmanlistan 95. ja nyt on edessä ensimmäinen aikuisten suurturnaus.

”Tämän vuoden tavoitteeni olivat TOP100 ja pääsy Grand Slam -turnaukseen. Tuntuu hyvältä saavuttaa ne jo näin nopeasti, mutta nälkä kasvaa syödessä. Tavoitteenani on vakiinnuttaa paikka ATP-tasolla ja saavuttaa menestystä.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Maajoukkue valmiina kesäkuun… →