Maajoukkue valmiina kesäkuun turnaukseen – Suomea edustavat Kulikova, Hietaranta, Haavisto, Remander ja Kotamäki

23.5.2023  |  11:09  |  Ennakot

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pelaa Pohjois-Makedonian Skopjessa 19.-25.6. Suomea edustavat Anastasia Kulikova, Laura Hietaranta, Ella Haavisto, Stella Remander ja Milla Kotamäki.

Maajoukkueen kapteeni Emma Laine kertoo olevansa tyytyväinen käsissään olevaan joukkueeseen.

”Hyvä joukkue kasassa, juuri sellainen kuin toivoin saavani. Olemme nuori joukkue, mutta toisaalta on meillä kokemustakin, sillä Anastasia ja Laura ovat olleet mukana sekä viime vuonna Ella ja Stella kantoivat vastuuta. Hienoa on saada mukaan myös Milla ensikertalaisena; hän on pelannut upeasti, viimeisimpänä maajoukkueleirin jälkeinen ITF-ammattilaisturnaus Vierumäellä.”

Pelaajien ja kapteenin lisäksi on matkaan lähdössä fysioterapeutti Mikko Pehkonen.

Billie Jean King Cupin Euroopan III-ryhmän turnauksessa pelaavat Suomen lisäksi Albania, Azerbaidzan, Armenia, Kypros, Islanti, Luxemburg, Pohjois-Makedonia, Montenegro, Moldova ja San Marino. Turnaus pelataan massakentillä.

 

Joukkueet jaetaan kahteen alkulohkoon, viiden ja kuuden maan lohkot, ja päätöspäivänä pelataan sijoitusottelut: A1-B1, A2-B2, A3-B3, A4-B4 ja A5-B5. Lohkojen parhaat maat pelaavat noususta, eli vain yksi maa nousee II-ryhmään.

 

BILLIE JEAN KING CUPIN TURNAUSSIVU

Kapteeni kertoo jokaisella valitulla pelaajalla olevan hyödynnettävissä olevia vahvuuksia, jotta joukkueen tavoittelema nousu takaisin II-ryhmään olisi mahdollinen.

”Luvassa on todella raskas ja vaativa turnaus, sillä pelaamme viisi ottelua kuuteen päivään; meillä on tasainen ja monipuolinen joukkue, eli järkevä peluutus ja palautuminen tulevat olemaan tärkeässä asemassa. Nouseminen ei tule olemaan helppoa, mutta meillä on siihen täysi mahdollisuus.”

Yksi toivekin kapteenilla on tulevien viikkojen varalle.

”Toivon terveyttä, ei loukkaantumisia. Hyvillä ja odottavaisilla mielillä kohti turnausta.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen toiselle karsintakierrokselle… →