Ruusuvuori/Heliövaara nelinpelin loppuotteluun Bratislavassa

13.11.2020  |  19:01  |  Raportit

Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara ovat edenneet nelinpelin loppuotteluun Bratislavan ATP Challenger -turnauksessa. Lauantaisessa loppuottelussa asettuvat vastaan slovakialaiset Lukas Klein/Alex Molcan.

Sijoittamattomat Ruusuvuori/Heliövaara kukistivat torstaina puolivälierässä ykköseksi sijoitetut ukrainalaiset Sergiy Stakhovsky/Denys Molchanov ja tänään he onnistuivat jatkamaan voittoisalla tiellä ranskalaisparia Manuel Guinard/Arthur Rinderknech vastaan. Välierä oli todella tasaväkinen ja molemmissa erissä nähtiin kaksi murtoa, jotka tasattiin parien kesken. Tämä tarkoitti, että erien ratkaisut nähtiin tie-breikeissä. Suomalaispari oli tie-breikeissä vastustajiaan terävämpiä, mikä toi otteluvoiton ja finaalipaikan erin 7-6(2), 7-6(4).

– Saimme tänään pahaa ranskalaisparia vastaan tärkeän voiton tiukkojen vaiheiden jälkeen. Olimme molempia eriä kertaalleen murrolla edellä, mutta he taistelivat itsensä mukaan peliin. Tie-breakeissä olimme kuitenkin jälleen eilisen tapaan todella vahvoja. Varsinkin omat pari todella makeaa verkkopelipistettä toisen erän tie-breakissa lämmittävät mieltä, ja kelpaa lähteä sillä fiiliksellä huomiseen finaaliin, kertoi Heliövaara.

Loppuottelussa asettuvat siis vastaan isäntämaan Klein/Molcan. Ottelu pelataan alkuillasta Kleinin kaksinpelin välierän jälkeen, joka alkaa klo 14.00. Loppuottelua voit seurata ATP Challenger TV:n kautta täältä.

ATP CHALLENGER 80 | BRATISLAVA
LIVESTREAM

Ruusuvuori taipui Kleinille kaksinpelin puolivälierässä

Ruusuvuori (ATP-87) oli kaksinpelin korkeimmalle sijoitettu pelaaja ja kaksi ensimmäistä ottelua oli sujunut ilman vaikeuksia Bratislavan nopeilla sisäkentillä. Puolivälierässä verkon toiselle puolelle asteli turnaukseen villin kortin saanut yllättäjä slovakialainen Lukas Klein (ATP-316).

Avauserän alussa oli molemmilla pelaajilla murtomahdollisuudet toistensa syötöissä, mutta murtoja ei kuitenkaan vielä nähty. Erän edetessä jatkoi isäntämaan pelaaja suomalaisen syöttöjen painostamista ja se tuotti tulosta kuudennessa murtopallossa. Tämän turvin Klein nappasi avauserän luvuin 4-6. Toisen erän viidennessä pelissä onnistui Klein jälleen murtamaan Ruusuvuoren syötön ja hän etenikin syöttämään otteluvoitosta 5-4 tilanteeseen. Tässä tilanteessa Ruusuvuori osoitti sinnikkyyttään murtaen takaisin. Suomalaisittain valitettavasti joutui Ruusuvuori antautumaan heti seuraavassa syöttövuorossaan, eikä tämän jälkeen Klein enää epäröinyt, vaan otti yllätysvoiton kotikentällään erin 4-6, 5-7.

Ruusuvuoren kalenterissa oli alustavasti myös ensi viikon ATP Challenger -turnaus Italiassa, mutta hän vetäytyi turnauksesta ja kausi ammattilaiskiertueella on näin ohitse kaksinpelien osalta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Ruusuvuori turnausvoittoon Slovakiassa… →