Heliövaara/Ruusuvuori turnausvoittoon Slovakiassa

14.11.2020  |  18:12  |  Raportit

Harri Heliövaara/Emil Ruusuvuori voittivat nelinpelin ATP Challenger -turnauksen Slovakiassa.

Bratislavassa käyty turnaus pelattiin kovilla sisäkentillä. Sijoittamattomat suomalaiset olivat venyneet hienosti läpi viikon tiukoissa tilanteissa, muun muassa voittaen ottelu-tiebreikissä puolivälierässä ykköseksi sijoitetut ukrainalaiset Sergiy Stakhovsky/Denys Molchanov ja välierässä ranskalaiset Manuel Guinard/Arthur Rinderknech kahdessa tie-breakkiin päättyneessä erässä.

Loppuottelussa suomalaisia vastaan asettuivat isäntämaan Lukas Klein ja Alex Molcan. Klein oli tiputtanut Ruusuvuoren jatkosta kaksinpelin puolivälierässä, joten revanssihenkeä oli ilmassa. Avauserän viidennessä pelissä onnistuivat jo suomalaiset murrossa, kun Ruusuvuoren kova kämmenpalautus viuhui vastustamattomasti verkolla olleen Kleinin ohitse. Murron turvin eteni suomalaispari syöttämään erävoitosta 5-4 tilanteeseen. Heliövaaran syöttäessä saivat slovakialaiset kaksi murtopalloa, mutta se ei häirinnyt duoa Heliövaara/Ruusuvuori, vaan tulostaululle iskettiin luvut 6-4.

Toisen erän avauspelissä oli suomalaisilla murtomahdollisuus, mutta se jäi käyttämättä. Lähes heti perään iskivät ensimmäistä kertaa slovakialaiset, kun he mursivat itsensä 3-1 johtoasemaan. Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Heliövaara/Ruusuvuori tulivat nopeasti rinnalle ja myös ohitse. Suomalaispari ei enää antanut peliäkään vastustajilleen ja näin he pääsivät nostamaan kädet ilmaan turnausvoiton kunniaksi luvuin 6-4, 6-3.

– Kylläpä oli nelinpelin osalta upea viikko Emilin kanssa. Selvitimme alkukierroksilla monta pahaa vastustajaa, ja finaalissa pelasimme alusta loppuun vahvasti. Olimme tänään breikkipalloissa todella vahvoja ja halusimme voittoa enemmän. Huikea fiilis, kertoi tyytyväinen Heliövaara.

ATP CHALLENGER 80 | BRATISLAVA

Viime vuonna Heliövaara/Ruusuvuori voittivat Challenger-turnauksen heinäkuussa Hollannissa, joten tämän kertainen turnausvoitto oli parivaljakon toinen yhdessä. Heliövaara on nyt voittanut urallansa yhdeksän nelinpelin Challenger-turnausta ja Ruusuvuorelle tämä oli uran kolmas nelinpelissä.

– Oikein mukavaa oli pelata pitkästä aikaa nelinpeliä, erityisesti kun rinnalla oli suomalainen. Meillä oli koko viikon ajan hauskaa ja tietysti on hienoa päättää viikko ja osaltani kausi titteliin. Mieluusti olisin ottanut turnausvoiton myös kaksinpelissä, mutta tämäkin on oikein hyvä. Olemme Harrin kanssa yhdessä pelanneet neljä turnausta ja tämä oli toinen turnausvoittomme, eli menestysprosenttimme on hyvä, kommentoi Ruusuvuori.

– Tämä viikko oli opettavainen myös taktiikoiden osalta. Olemme hioneet pelissäni eteenpäin menemistä ja verkkopeliä, sitä treeniä ja oppia tuli tällä viikolla paljon sekä Harrilta tulee myös hyviä vinkkejä.

Syksyllä vahvassa vireessä ollut Heliövaara, kaksi turnausvoittoa ja kaksi finaalipaikkaa Challenger-tasolla, on nostanut ranking-lukemansa ennätyskorkeuksiin ja jälleen on luvassa nousua, ensi maanantaina suomalainen löytynee nelinpelin maailmanlistan sijalta 114.

– Kaiken kaikkiaan syksy on ollut erinomainen. Joka viikko vaihtuvasta parista huolimatta oma peli on ollut vakuuttavaa. Paljon itseluottamusta isoissa pisteissä ja kehitystä nimenomaan nelinpelin taktisella puolella on tapahtunut paljon. Vielä kaksi kisaa jäljellä tällä kaudella, joten täysillä vaan jatkoa putkelle, päätti Heliövaara.

Heliövaara jatkaa kauttaan vielä kahden turnauksen verran ja ensi viikolla hän pelaa Italiassa, jossa pelataan niin ikään kovien sisäkenttien Challenger-turnaus. Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen pelaavat yhdessä nelinpeliä ja kohtaavat avauskierroksella toiseksi sijoitetut Alex Lawson/Lloyd Glasspool. Ruusuvuoren kohdalla ammattilaiskausi tuli sen sijaan päätökseensä voitokkaissa tunnelmissa.

ATP CHALLENGER 80 | ORTISEI

Jaa:

Seuraava uutinen: VT ja Sata… →