Ruusuvuori: ”Hän on kovalyöntinen ranskalainen, jotka ovat kotikentillä aina astetta pahempia”

28.5.2023  |  14:53  |  Ennakot

Onko nyt Emil Ruusuvuoren läpimurron aika Grand Slam -tasolla? Tätä miettii moni suomalainen, kun kauden toinen suurturnaus Ranskan avoimet pelataan 28.5.-11.6.

RANSKAN AVOIMET 28.5.-11.6.

Ranskan avoimet
Kaksinpelin 1. kierros
Emil Ruusuvuori – Gregoire Barrere | tiistai

 

Nelinpelin 1. kierros
[5] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – Alexander Erler/Lucas Miedler | tiistai-keskiviikko
Patrik Niklas-Salminen/Emil Ruusuvuori – Gregoire Barrere/Quentin Halys | tiistai-keskiviikko

Ruusuvuori, 24, on pelannut tenniksen korkeimmalla tasolla vuodesta 2020 alkaen. Kokemusta on kerrytetty siis jo jonkin verran jokaisesta Grand Slam -kisasta ja samaan aikaan on ATP-kiertueella suomalaispelaaja nakuttanut komeasti plussalla olevan voitto-tappio -tilaston 84-77.

Australian avoimissa, Ranskan avoimissa, Wimbledonissa ja US Openissa on Ruusuvuori yltänyt jokaisessa toiselle kierrokselle, mutta kolmannen kierroksen paikka on vielä antanut odottaa itseään.

”Jokaista ottelua lähden voittamaan, katsotaan mihin se tällä kertaa riittää”, kommentoi Ruusuvuori odotuksiaan.

Nousujohteinen vuosi meneillään

Vuosi 2023 ei alkanut Ruusuvuoren odottamalla tavalla, kun avausturnaukset päättyivät ensimmäisiin otteluihin. Käännös parempaan alkoi näkyä jo Australian avoimissa; vire loksahti kohdillleen viimeistään helmikuisessa Davis Cup -ottelussa Argentiinaa vastaan, kun Ruusuvuori oli varmistamassa Suomen nousua syyskuussa alkaviin MM-kisoihin.

Yhdysvalloissa maaliskuussa pelatut ATP Masters -turnaukset, Indian Wells ja Miami, nostivat itseluottamuksen entistä korkeammalle tasolle. Miamissa Ruusuvuori ylsi puolivälieriin, eli kahdeksan parhaan joukkoon, ensimmäisenä suomalaisena sitten Jarkko Niemisen ja vuoden 2013.

Vahvat otteet ovat näkyneet myös massakauden neljässä ensimmäisessä turnauksessa. Tasapainoinen, varma ja vaarallinen. Sitä Ruusuvuori on ollut erityisesti kahdessa viimeisimmässä Masters-kisassa Madridissa ja Roomassa. Spekuloida voi olisiko parempi arpaonni taannut lisää Miamin kaltaisia suorituksia myös massalla.

”Pelifiilis on ollut hyvä, mutta aika kovia kavereita tuli vastaan jo toisella kierroksella; kisavoittajalle tuli tappiot molemmissa skaboissa.”

Madridissa Carlos Alcarazille 6-2, 4-6, 2-6 ja Roomassa Daniil Medvedeville 4-6, 2-6.

Itseluottamusta löytyy alustasta riippumatta

Ruusuvuori kertoo nykyisin viihtyvänsä ja pystyvänsä toteuttamaan pelisuunnitelmiaan alustasta riippumatta.

”Yleisesti ottaen pelitasoni on mennyt tasaisesti eteenpäin, mikä mahdollistaa tämän. Tietysti pieniä muutoksia tulee tehdä olosuhteiden tai alustan mukaan, mutta en muuta liikaa asioita.”

Viime vuoden tapaan pääsee Ruusuvuori kokemaan ranskalaisyleisön kovan kannustuksen omalleen, kun verkon toiselle puolelle ensimmäisellä kierroksella asettuu Gregoire Barrere (ATP-58). Vuonna 2022 Ruusuvuori kukisti Ugo Humbertin viiden erän trillerissä 6-2, 2-6, 6-7(4), 6-4, 6-2; toisella kierroksella oli norjalainen Casper Ruud etevämpi 3-6, 4-6, 2-6.

”Hän on kovalyöntinen ranskalainen, jotka ovat kotikentillä aina astetta pahempia.”

Ruusuvuori ja Barrere kohtasivat toisensa kolme vuotta sitten Rotterdamin ATP-kisan karsinnassa; tuolloin suomalaispelaaja voitti tiukasti 7-5, 7-5. Ranskalainen on tänä vuonna noussut uransa toistaiseksi parhaisiin suorituksiin ja rankinglukemaan.

Ruusuvuoren mahdollinen toisen kierroksen vastus tulee otteluparista [28] Grigor DimitrovTimofey Skatov. Ja mikäli tie veisi ensimmäistä kertaa Grand Slam -kisan kolmannelle kierroksella, voisi vastaan asettua kahdeksanneksi sijoitettu Jannik Sinner.

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden sarjatenniskausi 2022-23… →