Ruusuvuori ensimmäistä kertaa urallaan puolivälieriin Masters-turnauksessa

28.3.2023  |  22:35  |  Raportit

Kuva: Peter Staples, ATP

Emil Ruusuvuori voitti 26. sijoitetun hollantilaisen Botic van de Zandschulpin 4-6, 6-4, 7-5 neljännellä kierroksella ATP Masters -turnauksessa Miamissa.

Sijoittamattoman Ruusuvuoren (ATP-54) mahtivire Miamin kuumissa ja nopeissa olosuhteissa sai jatkoa. Turnauksen neljäs voitto irtosi hyvästä kaverista ja kilpakumppanista van de Zandschulpista (ATP-32) tiukasti kolmessa erässä. Hollantilaispelaaja oli jo erän ja murron edellä, kun Ruusuvuoren kiri alkoi 4-6, 1-3 tilanteessa. Van de Zandschulp johti vielä toista erää murrolla 4-3 ennen kuin suomalainen nappasi kolme peliä putkeen pakottaen ratkaisun kolmanteen erään. Ratkaisevassa erässä Ruusuvuori kiihdytti 3-0 johtoon ja pääsi syöttämään otteluvoitosta 5-3 tilanteessa; hollantilainen tuli kuitenkin vielä tasoihin, mutta lopulta Ruusuvuori otti tarvittavan murron 7-5 erävoittoon.

”Olihan se vääntö. Aika purjeessa olin kaksi ensimmäistä erää; hän antoi pienen mahdollisuuden ja sen pystyin käyttämään. Pelini parani ja sain pelattua tosi hyvin 5-2 asti kolmannessa erässä, mutta lopulta vääntämällä ottelu tuli kotiin. Tosi hyvät fiilikset, kohti puolivälierää.”

Turnauksen aiemmat voitot tulivat Taro Danielista (ATP-97), 22. sijoitetusta Roberto Bautista Agutista (ATP-28) ja Nuno Borgesista (ATP-68).

Puolivälierässä keskiviikkona aikaisintaan klo 22.00 asettuu vastaan tuttu italialainen Jannik Sinner (ATP-11). Sinner on voittanut kaksikon kaikki neljä kohtaamista ATP-kiertueella 2021-2022; Ruusuvuori voitti ensikohtaamisen ATP Challenger -kiertueella 2020. Tuleva ottelu on jo pelaajien kolmas kohtaaminen Miamissa. Viime vuonna toisella kierroksella Sinner selvitti Ruusuvuoren kolme ottelupalloa 6-4, 3-6, 7-6(8) voitossa ja 2021 neljännellä kierroksella olivat lukemat 6-3, 6-2.

ATP MASTERS 1000 | MIAMI

Uran ensimmäinen puolivälieräpaikka Masters-turnauksessa on myös tuomassa uutta ennätysrankingia suomalaispelaajalle; tällä hetkellä Ruusuvuori on livelistauksessa lukemassa 37.

Suomen kaikkien aikojen kaksinpelaaja Jarkko Nieminen (paras ATP-ranking 13) ylsi urallaan neljästi puolivälieriin Masters-tasolla: Indian Wells 2006, Toronto 2006, Pariisi 2006 ja Monte Carlo 2013.

Heliövaara/Glasspool myös puolivälierässä keskiviikkona

Suomalaisten marssi jatkuu myös nelinpelissä. Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool pelaavat puolivälierässä keskiviikkona arviolta klo 21.30.

Viidenneksi sijoitettu suomalais-brittipari tyylitteli kisan toisen voittonsa kukistamalla sijoittamattoman parin Alexander Bublik/Miomir Kecmanovic 6-2, 6-2. Ottelu kesti vain 48 minuuttia.

”Voi sanoa rehellisesti tasoeron olleen aika selvä. Pelasimme huipputason neluria ja vastustajat olivat ihmeissään mitä sen kanssa tulisi tehdä, eikä heillä siihen keinoja ollutkaan. Saimme molempiin eriin tosi hyvät alut ja pidimme homman hallussa; syötimme ja palautimme hyvin sekä olimme verkolla teräviä. Tämmöistä odotimme ja uskoimme sen tulevan, ja siinä onnistuimme”, kommentoi Heliövaara.

”Vire on tosi hyvä. Miamissa on aika nopeat kentät, olosuhteet sopivat meille enemmän kuin hyvin; annetaan palaa.”

Kahdeksan parhaan joukossa tulevat vastaan sijoittamattomat yhdysvaltalaiset Nathaniel Lammons/Jackson Withrow. Parit kohtasivat toisensa Australian avointen avauskierroksella, tuolloin Heliövaara/Glasspool voitti erin 7-6(3), 6-3.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi kohtaa Kroatian,… →