Kesällä pelattavat nuorten kansainväliset arvokilpailut lähestyvät – näin urheilijat valitaan

28.3.2023  |  11:30  |  Artikkeli, Ennakot

Kesän 2022 P12 Summer Cup -joukkue

Porsche Junior Team Finland -joukkueet osallistuvat kesällä useaan eri kansainväliseen arvokilpailuun.  

Maajoukkuevalinnat perustuvat marraskuussa 2022 julkaistuihin vuoden 2023 valintakriteereihin. Kokosimme maajoukkuetoiminnan kotisivuille dokumentin, jossa kertaamme, millä kriteereillä ja aikatauluilla valinnat tehdään. Lisäksi kriteereitä on tarkennettu 16-vuotiaiden Summer Cup -turnaukseen ja 14–15 -vuotiaiden EYOF-kesäkisoihin (nuorten Olympiafestivaalit). Myös Tennis Europen kevään aikana tekemiä aikataulumuutoksia koskien kansainvälisiä arvokilpailuja on päivitetty sivustolle.  

”Kesällä pelattavat kansainväliset arvokilpailut ovat hienoja mahdollisuuksia mitata omaa tasoa Euroopan parhaita pelaajia vastaan. Olemme menneen muutaman viime vuoden aikana kehittäneet valintajärjestelmää mahdollisimman läpinäkyväksi ja useat eri näkökannat huomioon ottavaksi. Valintakriteerejä on ollut valmistelemassa Tennisliiton henkilöstön ja maajoukkuevalmentajien lisäksi huipputenniksen Advisory Board. Lisäksi valintakriteerejä peilataan muiden lajien vastaaviin jatkuvasti”, kertoo Tennisliiton huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo. 

Huipputenniksen Advisory Board on ollut mukana valmistelemassa valintakriteerejä sen alusta alkaen, eli 2021 vuodesta asti. Advisory Boardin kokoonpanossa on mukana myös Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön edustaja.  

Valinnat kansainvälisiin arvokilpailuihin perustuvat kokonaisharkintaan. Valintakriteereissä korostetaan pelaajien lähtökohtia menestyä kansainvälisissä arvokilpailuissa. Ensisijainen painoarvo valinnoissa perustuu kansainväliseen menestykseen sekä rankingiin.  

”Tavoitteena on, että Suomea edustavat jokaisessa tapahtumassa parhaassa tuloskunnossa olevat pelaajat. Tulosten lisäksi tärkeässä roolissa ovat toki myös henkilökohtaisten valmentajien viestit tulosten takaa. Valinnoissa painotetaan vahvasti 1. huipputennispolun kriteerejä sekä 2. muuta kansainvälistä menestystä erityisesti TE- ja ITF –kiertueilla. Painoarvoltaan 3. suurin painoarvo on oman ikäluokan SM-kilpailuiden kaksinpelillä. Karsintakilpailut pelataan vain, jos edellytykset eivät täyty suorille valinnoille”, jatkaa Kailaheimo. 

NUORTEN MAAJOUKKETOIMINTA

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori ensimmäistä kertaa… →