Ruusuvuori ensimmäistä kertaa urallaan ATP-turnauksen pääsarjaan – ”Nyt on totta kai todella hyvä fiilis!”

3.2.2020  |  16:04  |  Raportit

Emil Ruusuvuori, 20, eteni Montpellierin ATP250-turnauksen pääsarjaan. Viimeisin suomalainen kaksinpelin pääsarjassa oli Jarkko Nieminen vuonna 2015. Ruusuvuori kohtaa pääsarjan ensimmäisellä kierroksella tiistaina noin klo 14:30 itävaltalaisen Dennis Novakin (ATP-93).

Ruusuvuori (ATP-101) oli Montpellierin ATP-turnauksen karsintojen toiseksi sijoitettu. Suomalainen voitti sunnuntaina saksalaisen Matthias Bachingerin (ATP-213) 6-4, 6-4 ja maanantaina kukistui kotiyleisönsä edessä pelannut ranskalainen Nicolas Mahut (ATP-192) 6-3, 3-6, 7-6(3). Ottelu Mahutia vastaan kesti hieman vajaat kaksi tuntia.

– Nyt on totta kai todella hyvä fiilis! Ensimmäinen pääsarjapaikkani ATP-kiertueella ja suomalaispelaajan esiintymisestä kaksinpelikiertueella oli jo hetki vierähtänyt. Tätä varten on tehty töitä ja nyt suunnataan katseet pääsarjaan, kommentoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoi ottelun Mahutia vastaan olleen kaikkea muuta kuin helppo. Kokenut ranskalainen ei taipunut ilman taistelua.

– Hän syöttää todella hyvin ja on taitava verkolla. Kokemus myös näkyi hänen otteissaan – näki, että on muutamia otteluita pelannut kiertueella. Hän osasi myös iskeä kakkossyöttöihini ja sai näin painetta minulle. Kolmannessa erässä johdin jo 4-1 murrolla, mutta hän tuli vielä tasoihin. Onneksi sain hoidettua ottelun kotiin lopussa.

Montpellierin olosuhteita Ruusuvuori kuvailee seuraavasti.

– Kentät ovat täällä todella nopeat, mutta Headin uudet pallot ovat aika raskaat ja eivät pysy hirveän kauaa nopeina – eli palloa saa lyödä ihan tosissaan.

ATP250 | MONTPELLIER, RANSKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi, Tanska, Portugali… →