Ruusuvuoren tie Kazakstanin ATP-kilpailussa päättyi välieriin

31.10.2020  |  16:15  |  Raportit

Kuva: Andrey Udartsev / KTF

Emil Ruusuvuori (ATP-98) kohtasi tänään Kazakstanin ATP 250 -kilpailun välierissä ranskalaisen Adrian Mannarinon (ATP-39). Mannarino eteni loppuotteluun lukemin 7-5 6-2.

Uransa ensimmäistä välierää pelannut Ruusuvuori aloitti ottelun hieman takerrellen ja kokenut 32-vuotias Mannarino hyödynsi suomalaisen virheet. Ranskalainen siirtyi 1-0 syötönmurron turvin johtoon, kun Ruusuvuoren rystylyönti suuntautui verkkoon pelin toisessa murtopallossa. Kauaa ei kuitenkan suomalainen ollut perässä tulostaululla. Ottelun neljännessä pelissä Ruusuvuoren tuttu aktiivinen peli tuotti tulosta. Suomalainen pelasi itselleen murtopallon, jossa Mannarino sortui kikkailuun ja helppoon virheeseen verkolta. Peliä jatkettiin lukemissa 2-2.

Tasalukemissa edettiin aina 5-5 tilanteeseen asti. Ruusuvuoren virheet omassa syöttövuorossa maksoivat ja Mannarino sai itselleen kolme perättäistä murtopalloa. Ranskalainen hyödynsi toisen murtopallon ja pääsi syöttämään seuraavaksi erävoitosta. Kokenut Mannarino syötti erän varmasti nimiinsä ja tuuletti avauserän voittoa lukemin 7-5.

Toisen erän alku toisti ensimmäisestä erästä tuttua kaavaa. Ruusuvuori oli syöttövuorossa ensimmäisenä, mutta ei onnistunut syötönpidossa ja Mannarino karkasi heti johtoon. Tällä kertaa ranskalainen ei kuitenkaan päästänyt suomalaista enää mukaan peliin vaan vain vankisti johtoaan erän edetessä. Mannarino siirtyi erässä jo 5-1 johtoon kahden syötönmurron turvin. Lopulta ottelun loppulukemat kirjattiin ranskalaisen hyväksi 7-5 6-2.

Välieräpaikka oli Ruusuvuoren uran ensimmäinen ATP-tasolla.