Romania – Suomi 1-1 perjantain jälkeen

14.9.2012  |  19:26

Romanian ykköspelaaja Marius Copil ja Suomen kakkonen Harri Heliövaara pelasivat perjantaina Cluj’ssa, Romaniassa maitten välisen Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän putoamiskarsinnassa toisen kaksinpelin. Jarkko Nieminen oli voittanut Victor Crivoin suoraan kolmessa erässä ja vienyt Suomen 1-0 johtoon.
Harri aloitti mainiosti ja voitti ensimmäisen erän 6-3. Harrin murto tuli erän seitsemännessä pelissä ja kaukana ei ollut, että Harrin murto olisi toistunut peliä myöhemmin. 4-3 johdossa ja Copilin syötössä Harrilla oli murtopallo 30-40 tilanteessa, mutta sitä hän onnistunut voittamaan. Seuraavassa pelissä Harri oli omassa syötössään 30-40 tappiolla ja menetti syöttönsä, kun kämmenstoppari jäi verkkoon. Copil voitti erän lopulta 6-4.
Romanialainen otti ottelussa ohjat käsiinsä ja voitti kolmannen erän 6-2. Harri aloitti neljännen erän vankasti, otti 3-0 johton, mutta hävisi sitten viisi peliä peräkkäin. Harri harmitteli ääneen, miten kaikki lyönnit menivät pitkiksi. Hän tsemppasi vielä hienosti peli 4-5:een, muttei voittanut enää pistettäkään Copilin syöttövuorossa.
-Tottakai tappio aina harmittaa, etenkin kun ottelun pari ensimmäistä erää todella hyvin, sanoi Harri Heliövaara. – Copil paransi sitten peliään, paitsi että hän syötti tosi hyvin, hän myös palautti paremmin kuin osasin odottaa.
-Siinä häviämässäni omassa syöttövuorossa tein kaksi pahaa kämmenvirhettä. Niitähän ei saa tulla, jos meinaa pelin voittaa.
-Neljännen erän 3-0 johdossa ajattelin, että väännän tästä väkisin ottelun viidenteen erään, mutta en siinä sitten onnistunut. Kolmannesta erästä lähtien jouduin tekemään paljon töitä omissa syöttövuoroissa, ei tullut ns. helppoja pitoja. Se tässä hyvää on, että kuntoni on tosi hyvä. Aiemmin ei ole kroppa tuntunut näin hyvältä neljän erän jälkeen.
Copil tasoitti maaottelun 1-1:een ja lauantaina onkin sitten tärkeä nelinpeli. Romanialla on heittää siihen ATP-nelinpelin rankinglistan kutonen, Horia Tecau ja  Florin Mergea (ATP-nelinpeli 103).
Suomen pariksi kapteeni Kim Tiilikainen on asettanut Jarkko Niemisen ja Timo Niemisen.
Ottelu alkaa Cluj’ssa klo 15. Ottelua voi seurata suorana YLE Urheilun verkkosivuilla