Jarkko Nieminen vei Suomen 1-0 johtoon Davis Cupissa Romaniassa

14.9.2012  |  14:14

Suomen ykkönen Jarkko Nieminen (ATP 39) ja Romanian kakkonen, Victor Crivoi (ATP 354) aloittivat Romanian ja Suomen välisen Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän putoamiskarsintaottelun perjantaina Cluj’ssa, Romaniassa.

Miesten ero ATP-rankingssä on reilut 300 sijaa, mutta romanialainen aloitti ensimmäisen erän ennakkoluulottomasti Horia Demian -urheiluhallissa, jossa on tukalan kuuma. Ilmastointi ei oikein toimi ja televisioita varten päälle laitettu lisävalot nostavat lämpötilaa vielä lisää.
Crivoi pelaa hyvä peruspeliä takarajalta, hän saa lyönteihinsä hyvän pituuden ja onnistui ensimmäisen erän neljännessä pelissä murtamaan Jarkon syötön. 4-2 johdossa Jarkko otti murron takaisin, sitä edelsi hänen oma virheetön syöttöpelinsä ja kun hän piti murron jälkeisenkin pelin, hän oli tasoittanut erän 4-4:ään. Erän toisen murron Jarkko otti 11 pelissä ja vaikka oli  seuraavassa Jarkon syötössä Crivoilla oli kaksi murtopalloa 30/40 ja etutilanteessa, Jarkko vei erän 7-5.
Toisessa erässä näkyi miesten tasoero. Jarkko vei nopeasti toisen erän 6-1 ja varmisti kolmannen erän 6-2 voitollaan Suomen 1-0 johtoaseman.
lisäksi miesten kunnossa oli siinäkin suuri ero.
-Ottelun alku oli hieman tahmea, kertoi Jarkko ottelun jälkeen. – Olin nähnyt, tosin aika kauan sitten, Crivoin pelaavan, mutta en ihan tarkkaan tiennyt mitä odottaa. Pallo tulikin sitten hitaammin kuin odotin.
-Hieman kesti tottua tempoon, mutta kun voiton ensimmäisen erän, tiesin, että ottelu on hallussa.
-Silti piti pelata sitkeästi ja viedä ottelu voittoon, sanoi Jarkko. – Ruutia olisi ollut jäljellä vaikka kuinka, mutta nyt riitti, etten päästänyt häntä mukaan peliin.
Jarkko kertoi tottuneensa kahden päivän treenin jälkeen areenan huonoon ilmaan.
-Palautuminen on todella vaikeaa, kun hallissa ei ole happea. Crivoille se on kuitenkin ollut isompi ongelma kuin minulle.

Jarkko poistui pukuhuoneeseen tunnin ja 54 minuutin pelin jälkeen hyväkuntoisena ja -vointisena. Crivoin posket punehtuivat jo ensimmäisessä erässä ja mies puuskutti koko ottelun loppuun asti. Pelitason eron lisäksi miesten kunnossa oli siinäkin suuri ero.
Päivän toisessa ottelussa kohtaavat Romanian ykkönen Marius Copil ja Suomen kakkonen, Harri Heliövaara.

Ottelua voi seurata suorana YLE Urheilun verkkosivuilta. Selostajana on Sakari Lund.