Rikkosesta tuplamestari Pajulahden ITF-turnauksessa, Hietaranta välieriin Bulgariassa

23.10.2020  |  13:01  |  Raportit

Tuomas Rikkonen, Axel Eriksson, Emelie Gabran & Stella Remander

Pajulahdessa on pelattu tällä viikolla junioreiden 5. kategorian ITF-turnaus, jossa on ollut suomalaisittain vahva edustus. Laura Hietaranta on puolestaan pelannut kuluneella viikolla Bulgarian 1. kategorian ITF-turnauksessa menestyksekkäästi.

Rikkonen ja Gabran turnausvoittoihin

Tänään perjantaina oli vuorossa kilpailun viimeiset ottelut, kaksinpelin sarjojen finaalit.

Poikien sarjan loppuotteluun oli tiensä selvittänyt kuudenneksi sijoitettu Tuomas Rikkonen sekä sijoittamaton Axel Eriksson. Rikkonen juhli lopulta Pajulahti Cupin voittoa lukemin 6-4 7-6(5). Rikkosesta kruunattiin samalla turnauksen tuplamestari, sillä torstaina turkulainen voitti nelinpelin mestaruuden yhdessä Otso Martikaisen kanssa. Nelinpelin finaalissa kaksikko voitti ykköseksi sijoitetut Alex-Andre Ojassalun sekä Indrek Soomen 7-6(5) 6-1.

Otso Martikainen & Tuomas Rikkonen

Tyttöjen sarjassa nähtiin loppuottelussa pienoinen yllätys, kun sijoittamaton Emelie Gabran onnistui finaalissa kukistamaan ykköseksi sijoitetun Stella Remanderin kahdessa erässä 6-4 7-6(2). Molempien finalistien viikko oli hyvin menestyksekäs, sillä sekä Gabran että Remander pelasivat myös turnauksen nelinpelin loppuottelussa. Nelinpelissä Remander juhli kultaa yhdessä Sade Scharlinin kanssa, kun he onnistuivat finaalissa kukistamaan Gabran/Annika Hakovirta parin 6-1 6-2.

Sade Scharlin & Stella Remander

ALLE 18-VUOTIAIDEN 5. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR | SUOMI

Loppuottelut
[6] Tuomas Rikkonen – Axel Eriksson 6-4 7-6(5)
[1] Stella Remander – Emelie Gabran 4-6 6-7(2)

Välierät
[5] Oskar Stumpf – [6] Tuomas Rikkonen 5-7 4-6
[7] Julius Leino – Axel Eriksson 2-6 6-4 5-7

[1] Stella Remander – Heta Nuutinen 6-1 6-0
Emelie Gabran – Emma Kuusisto 5-7 6-3 6-0

Hietaranta välieriin Bulgariassa

Porsche Junior Team Finlandin Laura Hietaranta (junioreiden ITF-142) on edennyt 1. kategorian ITF-turnauksessa Bulgariassa kaksinpelien välieriin. Hietaranta voitti perjantaina pelatussa puolivälierissä kreikkalaisen Michaela Lakin (junioreiden ITF-178) lukemin 6-2 6-7(5) 6-1.

Suomalainen on voittanut nyt turnauksessa yhteensä kolme kolmen erän kamppailua. Ensimmäisellä kierroksella kaatui amerikkalainen Jenna DeFalco (junioreiden ITF-111) lukemin 1-6 6-3 6-3 ja toisella kierroksella venäläinen Erika Andreeva (junioreiden ITF-46) 2-6 6-3 6-0.

Massalla pelattavan kovatasoisen turnauksen välierissä huomenna lauantaina suomalainen kohtaa ykköseksi sijoitetun 15-vuotiaan Victoria Jimenez Kasintsevan. Andorralainen Jimenez Kasintseva majailee junioreiden rankinglistalla sijalla 3. Vastustaja on Hietarannalle tuttu, sillä suomalainen kohtasi hänet nelinpelin ensimmäisellä kierroksella torstaina.

Hietaranta/ Petra Marcinko kaksikko oli voitokas Jimenez Kasintseva/Amelia Bissett paria vastaan. Suomalais-kroatialainen pari voitti kamppailun lukemin 6-3 6-3. Nelinpelin puolivälierissä Hietaranta/Marcinko pari kohtaa Isabella Kouzmanov/Lucie Nguyen Tan parin vielä perjantai-iltapäivällä.