Rikkonen toiseen TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour -osakilpailuvoittoon Vaasassa

12.5.2019  |  20:25  |  Raportit

Wasa Tennis Club (WaTC) järjesti vuoden kolmannen alle 21-vuotiaiden TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour -osakilpailun 10.-12.5. Vaasassa pelattiin poikien kaksinpeli, jonka voittoa tuuletti Tampereen Tennisseuran 18-vuotias Roni Rikkonen.

19 pelaajaa oli tavoittelemassa Vaasan osakilpailun voittoa. Ykköseksi sijoitettu Rikkonen selvitti kahden tiukan kolmieräisen turvin tiensä välieriin. Sijoittamaton Kasper Byskata (ÅLK), joka oli tiputtanut puolivälierissä neljänneksi sijoitetun Valtteri Laitisen (OVS), haastoi Rikkosen taistelussa finaalipaikasta. Rikkonen oli kuitenkin etevämpi suoraan kahdessa erässä 6-1, 6-4. Alakaavion puolella välierissä oli odotetusti toiseksi sijoitettu Jason Sormunen (TCT) ja sijoittamaton Peetu Pohjola (TaTS). Sijoittamaton Pohjola voitti toisella kierroksella kolmanneksi sijoitetun Isac Lindenin (Träff) ja hän jatkoi yllätyksiään myös semifinaalissa vieden Sormusen erin 6-4, 6-2.

Loppuottelu käytiin siis tamperelaisten seurakaverien kesken. Finaalissa ennakkosijoitukset pitivät tällä kertaa paikkansa, kun Rikkonen otti voiton luvuin 6-2, 6-4. Turnausvoitto on Rikkoselle toinen tämän vuoden TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourilla.

– Alkuvaikeuksien jälkeen alkoi kulkea hyvin. Turnausvoiton avain oli pelin pitäminen yksinkertaisena, vaikkakin oli vähän vaikeuksia. Näissä kilpailuissa saa aina hyviä otteluita, joten tulen mahdollisesti pelaamaan loputkin osakilpailut, kommentoi Rikkonen.

TULOKSET

TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourilla on vielä kaksi osakilpailua jäljellä: Hanko (HTK) 14.-16.6. (ulkokenttien SM-kilpailut) ja Helsinki (HVS) 27.-29.9..