Rikkonen ja Hakovirta mestareiksi 21-vuotiaiden SM-kilpailuissa

16.6.2019  |  19:54  |  Raportit

Roni Rikkonen, Hangon Tenniskerhon puheenjohtaja Niklas Rosvall ja Peetu Pohjola

Hangon Tenniskerho järjesti tämän ulkokauden alle 21-vuotiaiden Suomen mestaruuskilpailut 14.-16.6. Turnaus oli samalla vuoden 4. TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin osakilpailu. Kaksinpelisarjojen mestareiksi kruunattiin Tampereen Tennisseuran Roni Rikkonen ja Åbo Lawn-Tennis Klubbin Annika Hakovirta sekä poikien nelinpelimestareiksi HVS-Tenniksen Oskar Antinheimo ja Lahden Verkkopalloseuran Oskari Eerola.

Rikkonen ensimmäiseen alle 21-vuotiaiden Suomen mestaruuteensa

Poikien kaksinpelissä nähtiin täyden kaavion turnaus. Hangon tenniskentillä nähtiin myös yllätyksiä, sillä vain yksi sijoitettu pelaaja eteni välierävaiheeseen.

Välieriin etenivät pääsarjaan karsinnasta selviytyneet Peetu Pohjola (TaTS) ja Nuutti Jokinen (HVS), sijoittamaton Aleksi Löfman (HVS) ja toiseksi sijoitettu Roni Rikkonen (TaTS). Pohjola tiputti avauskierroksella hallitsevan mestarin ja ykköseksi sijoitetun Masi Sarpolan ja Jokinen raivasi tieltään kolmanneksi sijoitetun Jason Sormusen, joka joutui luovuttamaan avauserän jälkeen. Yläkaavion välierässä kohtasivat suurimmat yllättäjät Pohjola ja Jokinen, jotka tarjosivatkin tiukan kolmieräisen yleisölle. Sen voittoa ja finaalipaikkaa pääsi juhlimaan Pohjola erin 3-6, 6-4, 6-0. Alakaavion puolella nähtiin myös kolmen erän ottelu, jossa pidemmän korren vei toiseksi sijoitettu Rikkonen luvuin 6-1, 2-6, 6-1.

Finaali käytiin siis tamperelaisten kesken. Ensimmäisessä erässä Pohjola selvitti muutamat Rikkosen eräpallot ja vei erän nimiinsä 7-6. Tasainen vääntö jatkui myös toisessa erässä, jonka ratkaisu kuitenkin nähtiin heti erän alkupuolella Rikkosen murrettua Pohjolan. Myös kolmannessa erässä toiseksi sijoitettu Rikkonen otti aikaisessa vaiheessa murron ja marssi lopulta mestaruuteen erin 6-7, 6-3, 6-2.

– Finaali oli hyvä vääntö, ensimmäinen erä oli tosi tiukka ja Peetu sai käännettyä sen itselleen. Pari seuraavaa erää olivat myös tiukkoja, mutta sain ne niillä aikaisilla murroilla käännettyä itselleni. Hyvät ovat fiilikset, kun peli on kulkenut tosi hyvin näissä kilpailuissa ja oikeastaan koko kesäkaudella, kertoi Rikkonen.

Poikien nelinpelissä kuusi paria tavoitteli kirkkaimpia mitaleita. Loppuotteluun selviytyivät toiseksi sijoitetut Valtteri Laitinen/Niila-Tapio Magga (OVS) ja neljänneksi sijoitetut Oskar Antinheimo (HVS)/Oskari Eerola (LVS). Antinheimo/Eerola jatkoivat korkeammalle sijoitettujen parien voittamista myös finaalissa – välierissä kaatui ykköseksi sijoitetut Otto Koivisto (OVS)/Tuomas Rikkonen (ÅLK). Loppuottelun tulokseksi kirjattiin vakuuttavat erälukemat 6-2, 6-2.

TULOKSET

Hopeamitalistit Valtteri Laitinen ja Niila-Tapio Magga sekä kultapari Oskari Eerola ja Oskar Antinheimo

Hakovirta tyttöjen sarjan valtiatar

Tyttöjen puolella pelattiin vain kaksinpelisarja, jossa oli mukana neljä pelaajaa. Kärkisijoitetut Annika Hakovirta (ÅLK) ja Emelie Gabran (HVS) etenivät odotetusti loppuotteluun. Hakovirta voitti Stella Erlundin (HVS) 6-3, 6-2 ja Gabran kukisti Maisa Knuutilan (KoTS) 6-2, 6-4.

Ennakkosijoitukset pitivät lopulta pintansa myös finaalissa, kun Hakovirta pääsi tuulettamaan turnausvoittoa erin 6-2, 6-4.

TULOKSET

Emelie Gabran ja Annika Hakovirta

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 25/2019 – →