Remander Suomen mestariksi Vierumäellä – ”Ihan sanoinkuvailematon fiilis”

30.6.2024  |  13:52  |  Raportit

Stella Remanderille uran ensimmäinen ulkokenttien Suomen mestaruus. Lohjalainen oli aiemmin voittanut sisäkenttien mestaruuden 2022. Vierumäellä Remander kruunattiin tuplamestariksi, kun aiemmin hän voitti yhdessä Ella Haaviston kanssa nelinpelin.

KAKSINPELIN LOPPUOTTELU
[2] Stella Remander, HVS – [3] Clarissa Blomqvist, HTK 5-7, 6-2, 6-3

SM-KILPAILUT: TULOKSETKUVAGALLERIA

Hangon Tenniskerhon kolmanneksi sijoitettu Blomqvist sai finaalissa vastaansa toiseksi sijoitetun Stella Remanderin. Ottelun ensilyönneistä lähtien tuli selväksi pelinkuva yli satapäiselle yleisölle Vierumäellä. Blomqvist oli aggressiivisempi osapuoli ja Remander sekoitti peliä monipuolisemmalla lyöntivalikoimallaan. Remanderin varmuus veikin hänet 5-2 johtoon ja käsiksi eräpalloon. Blomqvist selvitti eräpallon hyvällä palautuksellaan ja mursi; sen jälkeen voimakaslyöntisen pelaajan peli rentoutui ja läpilyönnit sekä tuuletukset lisääntyivät. Blomqvist lopulta kiihdyttikin 7-5 erävoittoon.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Toisessa erässä Remander teki saman kuin avauserässä. Monipuolinen peli ja Blomqvistin hieman epävarmat perulyönnit siirsivät tulostaulun tuttuun 5-2 tilanteeseen. Tällä kertaa ei Remanderin ote lipsahtanut, vaan hän siirsi ratkaisun kolmanteen erään 6-2 numeroin. Selvistä eränumeroista huolimatta oli pelit tasaisia ja tässä vaiheessa ottelua oli takana jo lähes 2,5 tuntia.

Kolmannen erän alku toisti jälleen aiempia eriä. Tasatahtia edettiin 2-2 tilanteeseen, jonka jälkeen Remander kiihdytti 5-2 johtoon. Ratkaisu ei tullut Remanderin ensimmäisellä syöttövuorolla, mutta seuraavassa palautuspelissä varma ja rohkea peli tuotti tulosta; Remander kuittasi Suomen mestaruuden erin 5-7, 6-2, 6-3.

”Tuntuu tosi hienolta! Oli erittäin henkinen kamppailu tuossa Clarissan kanssa, että tosi hyvää tennistä ja sain sen väännettyä itselleni vaikeuksien kautta. Olin henkisesti vahva, että se oli varmaan se tärkein juttu tänään. Johdin jokaista erää 5-2, mutta avauserän päästin vähän menemään ja olin sillein ei vitsi, että nyt. Nollasin täysin toiseen erään ja onnistuin siinä. Siitä lähtien tuntui, että peli lähti rullaamaan tosi hyvin”, kommentoi Remander.

Remanderin päivä oli päätyttyä ennen aikojaan, kun puoli tuntia ennen ottelun alkua sattui tapaturma lämmittelyssä.

”Kaaduin ja nyrjäytin nilkkani. Adrenaliinin avulla pystyin matsin hoitamaan. Muutenkin on tässä vähän kaikenlaisia vaivoja, mutta sillä henkisellä taistelulla sain käännettyä.”

Sisäkenttien kultamitalisti 2022 ja ammattilaiskenttiä kiertävä Remander nostaa tämän mestaruuden korkealle.

”Ihan sanoinkuvailematon fiilis. On ollut tässä tosi pitkään haastavaa, niin tämä tuntuu tosi hyvältä.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Lassila sensaatiomaisesti ensimmäiseen… →