Lassila sensaatiomaisesti ensimmäiseen Suomen mestaruuteensa – ”aikuisten SM-kulta oli yksi tavoitteistani ja se tuli saavutettua nopeammin kuin osasin odottaa”

30.6.2024  |  15:59  |  Raportit

Sensaatiomainen suoritus. Jeri Lassila kaksinpelin Suomen mestariksi Vierumäellä.

KAKSINPELIN LOPPUOTTELU
Jeri Lassila, Smash – [6] Santtu Leskinen, GT 6-4, 6-1

SM-KILPAILUT: TULOKSET | KUVAGALLERIA

18-vuotias Lassila tulee muistamaan kesäkuun viimeisen viikon 2024 erittäin hyvin. Smashin pelaaja ei ainoastaan edennyt ensimmäistä kertaa aikuisten SM-mitalipeleihin, vaan nappasi myös uransa ensimmäisen mestaruuden kukistettuaan loppuottelussa Santtu Leskisen 6-4, 6-1. Matkalla finaaliin Lassila kukisti viime kesän kulta- ja hopeamitalistit Patrick Kaukovallan ja Vesa Ahdin.

Mestaruusottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien pelaajien pitäessä huolen syöttövuoroistaan. Seitsemännessä pelissä oli ensimmäisen murron aika. Vahvojen peruslyöntiensä, erityisesti kämmenlyönnin turvin, otti Lassila murron ja 4-3 johdon. Murto piti ja avauserä kirjattiin Lassilalle 6-4.

Jeri Lassila, tuomari Markku Lönnberg ja Santtu Leskinen.

Lassila jatkoi vahvasti myös toisen erän alkuun. Leskinen piteli hieman paikkojaan pitkän turnauksen jäljiltä ja virhemäärä ylitti hyvien suoritusten määrän avauspelissä, mikä toi toisen murron nuorelle helsinkiläisille. Lassila ei antanut otteensa livetä, vaan hän kiihdytti nopeasti 5-0 johtoon ja lopulta Suomen mestariksi 6-4, 6-1.

”Tuntuu ihan huikealta, että en olisi ihan alkuviikosta uskonut tähän. Edes siihen, että olisin sunnuntaina pelaamassa ja varsinkaan tämä kultamitali kaulassa. Finaali oli tiukkaa vääntöä, varsinkin ensimmäinen erä. Laitoin palloa kenttään ja odotin ehkä vähän vastustajan virheitä enemmän; toisessa oma prosenttipeli pysyi yllä ja Santulta tuli virheitä. Kyllä tässä vähän ennen finaalia jännitti aika paljon, ettei tullut juurikaan yöllä nukuttua. Mutta sitten kun pääsin kentälle, niin ei jännittänyt enää lähes ollenkaan ja pystyin rennosti pelaamaan”, kommentoi Lassila.

Lassila kertoo panostavansa tennikseen täysillä ja seuraavaksi hänet nähdään TEHO Tennisliiga Cupissa, eli seurajoukkueiden SM-kisoissa, Tampereella 5.-7.7.

”Elämä on aikalailla tennistä ja tennistä. Tämä aikuisten SM-kulta oli yksi tavoitteistani ja se tuli saavutettua nopeammin kuin osasin odottaa. Seuraava steppi olisi lähteä kohti ammattilaiskenttiä.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Tervetuloa seurafoorumiin Tampereelle… →