Remander matkalla junioripeleistä ammattilaiskisoihin – ”Joka päivä pyrin olemaan parempi ja kehittymään pelaajana”

6.4.2023  |  16:45  |  Artikkeli, Ennakot

Viime vuonna naisten maajoukkueessa debytoinut Stella Remander pohjustaa suunnitelmallisesti ja päämäärätietoisesti uraansa kohti ammattilaispelejä.

Lohjalta kipinä ja opit lajiin

5-vuotias tyttö asteli vuonna 2011 Lohja-Tenniksen minitennisryhmään. Siitä alkoi Remanderin tennistarina.

”Isäni oli alusta asti vahvasti mukana valmennuksessa. Muistan harjoitelleeni hänen kanssaan kotipihalla ja koulun urheilusalissa harjoitusryhmien lisäksi.”

Pikakelauksena tähän päivään: nyt 17-vuotias pelaaja on aikuisten Suomen mestari ja kiertää ahkerasti kansainvälisiä alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksia. Kansallisen menestyksen lisäksi on onnistumisia myös kansainvälisistä peleistä; turnausvoittoja on niin kaksin- kuin nelinpelissä.

”Viimeiset vähän yli puoli vuotta ovat olleet tenniksellisesti ylivoimaisesti parhaimmat tähän asti ja kehitystä on tullut runsaasti kaikilla osa-alueilla. Korostaisin kuitenkin henkisen puolen kasvua erityisesti. SM-kulta oli hieno saavutus ja palkinto pitkäjänteisestä työstä. Alkuvuodesta siirryin junioripeleissä J200-tason peleihin ja tunnen kuuluvani sille tasolle.”

Remander on tällä hetkellä junioreiden maailmanlistalla 273., paras lukema on kuukauden takaa 259.

Tällä hetkellä Remanderin valmentajana toimii Joonas Jalkanen, joka on ollut matkassa jo noin neljän vuoden ajan.

”Joonakselle suuri kiitos kaikesta mahdollisesta avusta. Lisäksi vanhemmat tukevat joka päivä ja auttavat parhaansa mukaan. Fysiikkapuolesta on vuodenvaihteesta alkaen vastannut Jaakko-Antti Peltola, kenen kanssa ollaan käyty salilla ja keskitytty erityisesti voiman kehittämiseen. Lisäksi fysiopuolella ja fysiikkavalmennuksessa auttaa Pirpa Takki. Hänen kanssa ollaan tehty töitä jo pidemmän aikaa.”

Viime vuoden kotiturnaus tähän astisen uran kohokohtia

Kesällä 18 vuotta täyttävä Remander muistelee lämmöllä viime kevään Billie Jean King Cup -tapahtumaa Vierumäellä.

Tuolloin Remander valittiin kapteeni Emma Laineen toimesta ensimmäistä kertaa aikuisten maajoukkueeseen.

”Maajoukkueturnaus oli erittäin hieno kokemus vaikka epäonnea joukkueella oli jonkin verran. Olin joukkueessa mukana ensimmäistä kertaa ja pääsin myös debyytit tekemään molemmissa sekä kaksin- että nelinpelissä. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli tähänastisen tennisurani kohokohtia ja oli mahtavaa päästä edustamaan Suomea kotiyleisön edessä”, sanoi Remander.

Vierumäellä Remander sai vyölleen yhden kaksinpelin ja kolme nelinpeliä. Kaksinpelissä monipuolisen pelin omaava suomalainen jäi vielä ilman voittoa, mutta nelinpelissä avautui myös voittosarake. Yhdessä Smash-Kotkasta ponnistavan Venla Ahdin, niin ikään maajoukkuedebytantti, kanssa he voittivat Israelin ja Luxemburgin parit.

”Siitä on jo melkein vuosi aikaa ja tuntuukin, että sieltä on tultu iso matka eteenpäin ja kehitystä on tullut runsaasti erityisesti kaksinpelejä ajatellen.”

Kohti ammattilaiskisoja – vaatimustasojen muutokset tiedossa

Vuosi 2023 on mielenkiintoinen Remanderille, sillä hänen on tarkoitus pelata junioripelien lisäksi myös aikuisten ammattilaiskisoja.

”Tämän vuoden tavoitteina olisi nostaa junnurankingia, koska vielä on mahdollisuus päästä pelaamaan junioreiden Grand Slam -turnauksia. Lisäksi siinä ohella ja erityisesti loppuvuoden puolella olisi tavoite saada WTA-ranking ammattilaiskisoihin siirtymistä helpottamaan.”

Vuoden ensimmäinen aikuisten ammattilaisturnaus on luvassa Vierumäellä toukokuun alussa 8.-14.5.

Remander tiedostaa ja osaa hyvin tiivistää vaatimustason muutokset siirryttäessä junioripeleistä ammattilaiskentille niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

”Ammattilaiskisat vaativat aluksi suurempia taloudellisia satsauksia sekä peleissä korostuvat erityisesti tasaisuus ja kestävyys. Joka päivä pyrin olemaan parempi ja kehittymään pelaajana, jotta askel olisi helpompi ottaa kun sen aika tulee.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Junioreiden SM-kilpailut ovat… →