Porsche Junior Team Finland: Vasalle ja Hietarannalle nelinpelien turnausvoitot

19.10.2019  |  20:28  |  Raportit

Iiro Vasa ja Laura Hietaranta voittivat nelinpelit tällä viikolla alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksissa Tanskassa ja Espanjassa.

Vasalla loistava viikko Tanskassa

17-vuotias Iiro Vasa pelasi erinomaisesti alle 18-vuotiaiden 4. kategorian ITF-turnauksessa Tanskassa. Kaksinpelissä neljänneksi sijoitettu Vasa eteni loppuotteluun asti ilman erätappioita. Välierässä hän voitti seitsemänneksi sijoitetun ruotsalaisen Michael Minasyanin 6-4, 6-4. Loppuottelusta muodostui hurja jännitysnäytelmä kuudenneksi sijoitetun ruotsalaisen Måns Dahlbergin kanssa. Lopulta ruotsalainen vei pidemmän korren erin 6-3, 3-6, 6-7.

Vasa ei poistunut Tanskasta kuitenkaan ilman turnausvoittoa, sillä hän ja norjalainen Felix Nordby pääsivät tuulettamaan nelinpelimestaruutta. Toiseksi sijoitetut Vasa ja Nordby voittivat loppuottelussa ykkössijoitetun parin Peter Alam/Charles Barry 6-7, 6-1, 10-5.

– Kaksinpelin finaali oli lähellä ja lopputulos olisi voinut mennä kummin päin vain. Kaveri pelasi aika fiksusti ja syötti hyvin läpi ottelun. Harmittaa tosi paljon ettei tullut siitä mestaruutta, mutta hyvä viikko kokonaisuudessaan. Olin koko viikon tasainen ja peli tuntui hyvältä, kommentoi Vasa.

Kyseessä oli Vasan toinen nelinpelin turnausvoitto junioreiden ITF-kiertueella. Kaksinpelissä Vasa on voittanut kertaalleen – viime elokuussa Hangossa.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 4. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | TANSKA

Hietaranta turnausvoittoon Espanjassa

Myös 15-vuotias Laura Hietaranta onnistui hienosti alle 18-vuotiaiden 2. kategorian ITF-turnauksessa Espanjassa. Hietaranta ylsi kaksinpelissä puolivälieriin ja nelinpelissä tuloksena oli mestaruuta. Nelinpelin finaalissa kolmanneksi sijoitetut Hietaranta ja valko-venäläinen Evialina Laskevich voittivat neljänneksi sijoitetut Italian Matilde Marianin ja Venäjän Alina Shcherbininan 6-2, 4-6, 10-7.

– Vastassa olivat viime viikon voittajat ja viikon kovin matsimme. Pelasimme taktisesti oikein ja hyödynsimme tärkeät hetket. Hyvät kaksi viikkoa takana täällä Espanjassa – sain paljon oppia mukaan, kertoi Hietaranta