Kontinen/Roger-Vasselin turnausvoittoon Tukholmassa – ”Oli helppoa nauttia pelaamisesta, kun oli niin mahtava tunnelma ja peli kulki”

20.10.2019  |  15:27  |  Raportit

Kuva: ATP

Henri Kontisesta tuli ensimmäinen suomalainen turnausvoittaja Tukholman ATP-turnauksessa. Kontinen ja ranskalainen 35-vuotias Edouard Roger-Vasselin täydensivät unelmaviikkonsa loistavaan esitykseen loppuottelussa. Turnausvoitto on Kontisen uran 23.

Sijoittamattomat Kontinen ja Roger-Vasselin etenivät loppuotteluun todellisen jännitysnäytelmän saattelemana. Pari voitti välierässä neljänneksi sijoitetut Hollannin Wesley Koolhofin ja Ranskan Fabrice Martinin selvittäen kolme ottelupalloa 6-3, 3-6, 16-14. Loppuottelussa oli vastassa tämän hetken yksi kuumimmista nelinpelipareista kolmanneksi sijoitetut Kroatian Mate Pavic ja Brasilian Bruno Soares. Pavic/Soares voittivat viime viikolla Shanghain Masters-turnauksen ilman erätappioita – pari ei ollut hävinnyt Tukholmassakaan erääkään.

Ensimmäisessä erässä kuljettiin tasatahtia aivan loppumetreille asti. Sitten suomalais-ranskalaispari onnistui palautustyöskentelyssään ja aiheutti ensimmäisen erätappion hetkeen Pavicille ja Soaresille numeroin 6-4. Toisessa erässä Kontinen/Roger-Vasselin jatkoivat vahvaa työskentelyään. Parin syöttötyöskentely toimi ja palautuksissa he onnistuivat saamaan lähes jatkuvasti painetta vastustajilleen. Tämä palkittiin erän kuudennessa pelissä murrolla. Kontinen/Roger-Vasselin päätti ottelun myös tyylillä murtaen vastustajiensa syötön puhtaasti. Turnausvoitto irtosi lopulta eräluvuin 6-4, 6-2.

– Meillä ei ole Suomessa ATP-turnausta, joten tämä tuntuu kotiturnaukselta itselleni. En tiedä miksi en ollut hetkeen pelannut täällä, mutta uskon tulevani ensi vuonna uudestaan, kertoi Kontinen kenttähaastattelussa.

– Toivottavasti voimme pelata jatkossakin turnauksia yhdessä. Kiitos Henrille tämän viikkoisesta, kertoi puolestaan Roger-Vasselin kenttähaastattelussa.

Kuten välierässä, niin myös finaalissa Kontinen sanoo parin yhteispelin olleen hyvällä tasolla kaikilla osa-alueilla.

– Oli helppoa nauttia pelaamisesta, kun oli niin mahtava tunnelma ja peli kulki.

ATP250 INTRUM STOCKHOLM OPEN | RUOTSI

Kuva: Intrum Stockholm Open

Jarkko Nieminen oli edellinen suomalainen Tukholman ATP-turnauksen loppuottelussa. Nieminen ylsi loppuotteluihin kaksinpelissä 2001, 2006 ja 2011 sekä nelinpelissä vuonna 2010.

Kyseessä on Kontisen tämän vuoden toinen turnausvoitto. Molemmat mestaruudet ovat tulleet ranskalaisparin kanssa – edeltävä tuli helmikuussa Jeremy Chardyn kanssa Hollannissa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Vierumäellä käynnistyi kansainvälinen… →