Heliövaara ja Niklas-Salminen nelinpelimestaruuteen Sveitsissä

7.9.2018  |  20:42  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen ja Harri Heliövaara

Harri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen valmistautuminen ensi viikon Davis Cup -nousukarsintaan sujui erinomaisesti $25,000 ITF-turnauksessa Sveitsissä. Suomalaiskaksikko juhlii nelinpelin turnausvoittoa ja molemmat ylsivät myös kaksinpelissä välieriin.

Nelinpelissä Heliövaara/Niklas-Salminen hakivat vuoden neljättä yhteistä titteliään ammattilaistasolla. Ykköseksi sijoitetut suomalaiset etenivät välieriin vaivatta kukistaen vastustajansa suoraan kahdessa erässä. Välierässä suomalaisparin oli jo venyttävä, sillä neljänneksi sijoitetut Jakub Paul (SUI) ja Alexander Ritschard (USA) johtivat ottelua erällä ja murrolla. Lopulta suomalaisten yhteispeli alkoi toimia paremmin ja he saivat käännettyä ottelun itselleen erin 3-6, 7-5, 10-6.

– Ei oltu ihan parhaimmillamme, mutta saimme käännettyä tappioaseman eduksemme. Pelasimme hyvän ottelutiebreikin, joka siivitti sitten voittoon, kertoivat suomalaiset välieräottelustaan.

Loppuottelussa vastaan asettuivat kolmanneksi sijoitetut tsekkiläiset Petr Nouza/David Skoch. Ensimmäisen erän alkua lukuunottamatta ei ollut epäselvää kumpi pareista juhlisi turnausvoittoa. Ensimmäisen erän 4-3 -tilanteessa tullut murto vapautti viimeistään Heliövaaran ja Niklas-Salmisen pelin ja he marssivatkin näyttävien syöttöjen sekä lentolyöntien sävyttämänä turnausvoittoon luvuin 6-3, 6-1.

– Hyvin pelasimme tänään koko ottelun ajan. Ensimmäisen erän 4-3 -tilanteessa saimme hyvien palautuksien turvin murron ja erän kotiin. Toisen erän aloitimme terävästi ja otimme murron heti alussa. Tämän jälkeen syötimme hyvin, eikä vastustajillamme ollut enää mahdollisuuksia, kertoivat Heliövaara ja Niklas-Salminen.

Kaksinpelissäkin molemmat suomalaiset ottivat kolme voittoa, mikä riitti välieräpaikkoihin. Perjantaisissa välierissä Heliövaaran (kaksinpelin ATP-330) oli taivuttava saksalaiselle Louis Wesselsille (ATP-437) tiukasti 6-1, 4-6, 1-6 ja Niklas-Salminen (ATP-505) hävisi sveitsiläiselle Sandro Ehratille (ATP-1611, paras ranking 295) 1-6, 4-6. Lue lisää aiemmista kaksinpeleistä täältä.

TULOKSET

Kyseessä oli siis parin tämän vuoden neljäs ja yhteensä kuudes nelinpelin ammattilaisturnausvoitto. Tulevilla listoilla molempien nelinpelirankingit jatkavat komeasti nousuaan – tälläkin hetkellä Heliövaara löytyy jo listan sijalta 203 ja Niklas-Salminen on 267.

Turnausvoittoja ovat Heliövaara ja Niklas-Salminen juhlineet muutenkin tänä vuonna. Heliövaaran saldolla on nyt neljä nelinpelin ja kaksi kaksinpelin ITF-turnausvoittoa sekä yksi Challenger-turnausvoitto nelinpelissä. Niklas-Salmisella on puolestaan yksi kaksinpelin ja seitsemän nelinpelin ITF-turnausvoittoa.

Seuraava uutinen: Porsche Junior Team… →