Porsche Junior Team Finland: Byskata tuplamestariksi Pajulahdessa

15.12.2018  |  14:52  |  Raportit

Poikien kaksinpelin finalistit Edas Butvilas ja Oliver Byskata

Porsche Junior Team Finlandin juniorit Oliver Byskata ja Stella Remander sekä Viroa edustava Oulun Verkkopalloseuran Andreas Sillaste pääsivät juhlimaan turnausvoittoja Pajulahden alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnauksessa.

Byskata tuplamestariksi – ”Paransi ottelu ottelulta ja löysi oikean taktiikan jokaiseen matsiin”

Byskata oli kaksinpelissä viidenneksi sijoitettuna. Hän eteni loppuotteluun häviämättä erääkään. Välierässä kaatui yhdysvaltalainen Walker Allen vakuuttavasti 6-1, 6-1. Toiselta puolelta kaaviota finaaliin eteni ykköseksi sijoitettu liettualainen Edas Butvilas.

Loppuottelun avauserä oli todella tasainen, jonka ratkaisu saatiin vasta tiebreikissä. Erä oli aivan muutamista pisteistä kiinni – lopulta suomalaisittain pisteet olivat suotuisia, kun Byskata vei tiebreikin 8-6. Toiseen erään Byskatan peli rentoutui ja hän marssi lopulta turnausvoittoon eräluvuin 7-6(6), 6-1.

– Oliver paransi ottelu ottelulta ja löysi oikean taktiikan jokaiseen matsiin. Finaalin ensimmäisessä erässä oli saumoja päästä viemään peliä, mutta breikkipallot eivät tällä kertaa kääntyneet suotuisasti. Toisessa erässä ykkössyöttöprosentti nousi, mikä helpotti pelaamista. Lisäksi löytyi sopivasti uskallusta hyökätä verkolle. Henkisesti hyvä ottelu, kommentoi valmentaja Joonas Jalkanen.

Byskata/Sillaste ja Remander/Varul nelinpelivoittoihin

Myös nelinpelissä nähtiin suomalaisvoittoja. Tyttöjen puolella ykköseksi sijoitetut Stella Remander ja virolainen Liisa Varul etenivät vaivatta loppuotteluun, jossa verkon toiselle puolelle asettuivat toiseksi sijoitetut venäläiset Diana Lemanova/Anastasia Sereda. Finaalista muodostui tasaväkinen vääntö, jonka voittoa pääsivät juhlimaan Remander/Varul lukemin 6-2, 2-6, 10-6.

Byskata kruunasi viikkonsa yhdessä Viroa ja OVS:aa edustavan Andreas Sillasteen kanssa. Kolmossijoitettu kaksikko Byskata/Sillaste eivät antaneet erääkään vastustajilleen kolmessa ottelussa. Finaalissa kukistuivat toiseksi sijoitetut liettualaiset German Dumshe/Tauras Mickus 6-3, 6-0.