Piia Suomalainen Tampereella ITF-kisan loppuotteluun

30.7.2011  |  16:18

 

 Aamulehti Tampere Openin naisten 10.000$ ITF-turnauksessa oli tänä vuonna mahdollisuus jopa täyssuomalaiseen loppuotteluun, kun molemmat kärkisijoitetut, Emma Laine (1.) ja Piia Suomalainen (2.) olivat perjantaina edenneet välieriin.
Emma oli voittanut puolivälierissä viimevuotisen finalistin, Ranskan Amandine Hessen 6-3, 6-2 ja Piia virolaisen juniorilupauksen, Anett Kontaveitin 6-1, 6-7(5), 6-3. Suomalainen koki tammikuussa Tallinnassa tappion Kontaveitille, joka on tyttöjen ITF-rankingissa jo sijalla 18.
Välierissä lauantaina Emma Laine (WTA 327) kohtasi nuoren, ammattilaiskisoja vielä koluamattoman Saksan Dinah Pfizenmaierin (ei WTA-rankingia). Vastikään koulunsa päättäneen ja ammattilaisuraansa aloittaneen Pfizenmaierin peli kulki piirua paremmin kuin Laineen ja niin tämä meni loppuotteluun luvuin 7-6(1), 6-4.
Finaalissa Pfizenmaier saa vastaansa Piia Suomalaisen (WTA 407), joka passitti seitsemänneksi sijoitetun 18-vuotiaan Venäjän Daria Mironovan (WTA 645) laulukuoroon luvuin 6-0, 6-1.
Vielä viime vuonna Mironova hävisi Tampereen turnauksen karsinnan ensimmäisellä kierroksella Cecilia Estlanderille, mutta on kehittynyt vuodessa kovasti: heinäkuun ensimmäisellä viikolla hän oli Izmirissä naisten ”kymppitonnin” loppuottelussa.
Suomalainen koki viime vuonna Tampereella tappion Amandine Hesselle puolivälierissä. (RN)

Jaa:

Seuraava uutinen: H.Kontinen taipui Gensselle… →