Petzschner kukisti T.Niemisen

15.11.2006  |  14:05

Miehet kohtaavat toistamiseen nelinpelissä keskiviikkona

Timo Nieminen selvitti ainoana suomalaisena IPP Openin kaksinpelin karsinnat. Arpa heitti hänen pääsarjan avauskierroksen vastustajakseen Saksan Philipp Petzschnerin, joka oli samaan aikaan, kun Nieminen pelasi karsintoja, Eckentalin ATP Challenger-turnauksen finaalissa. Karsinnoista finaaliin edennyt Petzschner hävisi kahdeksannessa kaksinpeliottelussaan Latvian Ernests Gulbisille.
Niemisen mursi Petzschnerin syötön ensimmäisen erän seitsemännessä pelissä, mutta menetti heti perään oman syöttönsä. Edettiin tie-breakiin, jossa saksalainen meni nopeasti 5-1 johtoon. Nieminen voitti kolme pistettä ja pelasti 4-6 ja 5-6 tappioasemassa kaksi eräpallot. Omaa eräpalloaan 8-7 johdossa Nieminen ei pystynyt hyödyntämään, vaan hävisi tie-breakin 8-10.
Petzschner mursi heti toisen erän alkajaisiksi Niemisen syötön ja tämän syötönmurron turvin vei toisen erän 6-4.
-Ensimmäinen erä oli pienestä kiinni, totesi Timo Nieminen ottelun jälkeen. – Petzschner on mielialapelaaja ja ottelu olisi voinut saada ihan toisen luonteen, jos olisin voittanut tie-breakin.
Nieminen antoi tunnustusta vastustajansa alakierrepysäytyslyönneille.
-Niissä hän ei tehnyt yhtään virhettä. Hän vaihteli tempoa enkä päässyt kunnon rytmiin, sanoi Nieminen. – Joka pisteen eteen piti tehdä paljon töitä. Kunto kyllä kesti.
IPP Open ei ole Niemiseltä vielä ohi. Hän pelaa keskiviikkoiltana Niklas Bucht parinaan nelinpeliottelun samaa Petzschneria ja Dieter Kindlmannia vastaan.
Keskiviikkona klo 17 Bucht pelaa kaksinpelin ensimmäisen kierroksen ottelunsa Slovakian Kamil Capkovicia vastaan.