Paukku vei erän, Hollanti ottelun 5-0

12.2.2012  |  15:14

Harri Heliövaara ei pystynyt sunnuntain ensimmäisessä ottelua Hollannin Jesse Huta Galungia vastaan kaunistelemaan Suomen lukuja maittenvälisessä Davis Cupin Eurooppa/Afrikan I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelussa. Huta Galung voitti tunnissa ja 10 minuutissa Heliövaaran luvuin 6-2, 6-4. Kapteeni Kim Tiilikainen vaihtoi sunnuntaina Heliövaaran ykköseksi, sillä Timo Niemisellä oli kuumetta.
Hollanti meni siis 4-0 johtoon ennen maaottelun viimeistä ottelua, jossa pelasivat Hollannin Thiemo de Bakker ja Juho Paukku.
Juhon otteissa oli enemmän rentoutta ja vapautuneisuutta. Hän osoitti hollantilaisyleisölle osaavansa pelata ja saikin siltä raikuvat aplodit. Juho vei ensimmäisen erän 6-3 – se oli Suomen ainoa voitettu erä tässä maaottelussa – mutta de Bakker seuraavat kaksi 6-3, 6-2.
Hollanti kohtaa pääsiäisenä Amsterdamissa Romania, joka on kaaviossa suoraan toisella kierroksella. Suomi odottaa jännittyneenä tuon ottelun tulosta, sillä se kohtaa putoamiskarsinnassa 14-16.9. vieraskentällä Romanian, mikäli tämä häviää Hollannille.

Hollanti – Suomi 5-0