Patrik Niklas-Salminen upeaan voittoon Kiinassa

20.5.2018  |  09:58  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen, 21, on voittanut Kiinan Luanissa $25000 Futures -turnauksen kaksinpelin finaalin. Kyseessä on Patrik Niklas-Salmisen uran ensimmäinen ammattilaisturnauksen voitto kaksinpelissä. Suomalainen kohtasi finaalissa isäntämaan Fajing Sunin. Sun aloitti vahvasti vieden avauserän 2-6, mutta suomalainen voitti kaksi seuraavaa lukemin 6-4, 6-4.

– Hyvä matsi tänään! Tosi tasainen ja semmosta osasin odottaakin. Ekassa erässä tuli pari virhettä liikaa ja sen takia erä meni vastustajalle. Mutta jatkoin oman pelin pelaamista ja luotin siihen edelleen ihan täysin. Tokassa erässä breikkasin heti ekassa geimissä ja yhtäkkiä olin jo 3-0 johdossa tuplabreikillä. Pelasin hyvän ja terävän erän alun. Sitten hävisin 4-1 oman syötön vähän heikolla geimillä. Sen jälkeen sain kuitenkin hyvin pidettyä omat syötöt ja klaarasin erän kotiin. Huomasin tokassa erässä, että vastustajalla alkaa vähän bensa loppua. Sitä yritin hyödyntää ja hyydyttää häntä. Kolmas erä alkoi tasaisesti ja sitten pelasin hyvän palautusgeimin 1-1 tilanteessa. Sain breikin ja menin 2-1 johtoon. Sen jälkeen peli oli todella tasaista. Pidin vain ison fokuksen omissa syötöissä, ja siinä, että saan ne pidettyä. Lopulta syötin matsin himaan 5-4 tilanteessa. Oli kyllä hieno fiilis, kertasi Patrik ottelua sen ratkettua.

– Tällä voitolla on minulle iso merkitys. Tämä on ensimmäinen ammattilaisturnausvoittoni kaksinpelissä. Se on iso ja hieno juttu. En yhtään odottanut, että se olisi tapahtunut juuri täällä. Hieno fiilis jäi tästä viikosta ja omasta pelistä. Tästä on hyvä jatkaa, totesi Patrik, jonka pelit jatkuvat viikon päästä Espanjassa.

Patrik Niklas-Salminen oli vahva koko turnausviikon. Yhdessä Harri Heliövaaran kanssa he voittivat perjantaina jo turnauksen nelinpelimestaruuden.

Jaa:

Seuraava uutinen: Finnish Tennis Tour… →