Palm, Heinonen ja Lehtinen muodostavat tyttöjen Summer Cup -joukkueen

17.5.2021  |  12:20  |  Raportit

Kesällä pelataan Tennis Europen alle 14-vuotiaiden Summer Cup -turnaukset, eli joukkuemuotoiset Euroopan mestaruuskilpailut. Menneenä viikonloppuna 14.-16.5. ratkaistiin Suomen tyttöjen joukkue karsintaturnauksessa Helsingissä Metsälän kentillä ja poikien joukkue selviää tällä viikolla 19.-21.5.

Viikonloppu alkoi perjantaina leiripäivän muodossa, jonka piti valmennuskeskuksen Erik Hakkarainen. Leiripäivässä olivat mukana naisten maajoukkueen Laura Hietaranta ja Oona Orpana. He olivat mukana ensimmäisissä treeneissä ja sitä ennen haastateltavana teemalla: pelaajapolku TE14-kilpailuista junioreiden Grand Slam -tasolle sekä yhteistyö naisten maajoukkueessa.

– Iso kiitos kaikille pelaajille sekä Oonalle ja Lauralle vierailusta leiripäivänä. Viikonloppu täytti kaikki sille asetetut tavoitteet, eli laadukkaan harjoituspäivän, paljon otteluita, yhteistyötaitojen edistämistä maajoukkueympäristössä sekä tietysti valinnat Summer Cup -joukkueeseen. Hyvän kokemuksen pohjalta on helppo todeta, että vastaavia leiri- ja kilpailuviikonloppuja tullaan järjestämään myös jatkossa, sanoi Tennisliiton huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo.

Suomen tyttöjen joukkueeseen hakivat paikkoja Nuppu Palm (Smash), Iida Heinonen (HLK), Emilia Lehtinen (HVS), Ilona Haavisto (TaTS), Milla Kotamäki (TaTS), Linda Rimpi (HVS), Liinu Heiskanen (TaTS) ja Irina Rissanen (TaTS). Paikkoja oli jaossa kolme ja yksi varapelaajan paikka.

Pelaajat jaettiin kahteen alkulohkoon, joista kaksi parasta eteni välieriin. Välierissä Palm ja Heinonen ottivat voitot ja varmistivat paikkansa Suomen joukkueeseen. Palm voitti Lehtisen 6-3, 6-2 ja Heinonen kukisti Haaviston 6-0, 7-5. Pronssiottelussa Lehtinen varmisti itselleen viimeisen paikan ja Haavisto on varapelaajana joukkueessa.

Välierät
Nuppu Palm – Emilia Lehtinen 6-3, 6-2
Iida Heinonen – Ilona Haavisto 6-0, 7-5

Pronssiottelu
Lehtinen – Haavisto 6-1, 6-2

TULOKSET

Nuppu Palm ja Iida Heinonen
Emilia Lehtinen

Poikien leiripäivä ja karsintaturnaus pelataan 19.-21.5. Metsälässä ilman yleisöä. Jaossa on kaksi paikkaa ja niitä ovat tavoittelemassa: Aku Salo (HVS), Anttu Keinonen (ETS), Lassi Vepsäläinen (SVS), Linus Lagerbohm (HVS), Lucas Eriksson (ÅLK), Miro Savolainen (TaTS, Niklas Korsström (GT), Oskari Paldanius (Smash). Felix Alopaeus (ETS) on valittu jo joukkueeseen.

Summer Cupin pelipaikat ja ajankohdat:

Jaa:

Seuraava uutinen: Tenniksen Tampere Open… →