Otto Virtanen suomalaisten ykköstykkinä ÅLK Openissa

1.3.2017  |  00:00

Otto Virtasen kämmenlyönti toimi turnauksessa tappavan tehokkaasti. Kuva: Ville Kostamoinen. 

Kaarinassa nähtiin viime viikolla korkeatasoista junioritennistä, kun Aktia Arenalla pelattiin ITF:n 4. kategorian ÅLK Open 2017 -turnaus. Kotiyleisön suureksi riemuksi turnauksessa nähtiin myös suomalaismenestystä, kun Otto Virtanen voitti poikien kaksinpelin.

Tämänvuotinen ÅLK Open tarjosi yleisölle paljon laadukasta junioritennistä. Kuudetta kertaa järjestetyssä turnauksessa oli tällä kertaa mukana pelaajia 16 eri maasta. Uusina ja eksoottisina maina mukana olivat Georgia ja Romania. Kilpailunjohtaja Johan Skogmanin mukaan hollantilaisten vahva panos erityisesti poikien puolella oli tällä kertaa huomionarvoista. Poikien kaksinpelin välierissä nähtiinkin peräti kolme hollantilaispelaajaa.

Otto Virtanen otti omansa

Poikien puolella kaavion ykkössijoitettu, HVS-Tenniksen Otto Virtanen kesti ennakkosuosikin paineet ja voitti ÅLK Openin poikien kaksinpelin näytöstyyliin. Vasta 15-vuotias tennislupaus ei lopulta hävinnyt koko turnauksessa erääkään ja otti näin komean revanssin edellisvuoden finaalitappiosta.

– Oton peli oli mielekästä katsottavaa: hyvää tempoa ja monipuolista peliä. Momentumin ylläpito on vielä vaikeaa, mutta hermojen hallinta Otolla on selvästi parantunut. Pelitaso on sen myötä noussut, kilpailunjohtaja Skogman analysoi.

Virtasen tie turnausvoittoon oli vakuuttava. Matkalla loppuotteluun kaatuivat Viron Carl Parko, Hollannin Jing Long Weng, Ruotsin Anton Örnberg ja välierissä ottelun vatsalihasvamman vuoksi ensimmäisessä erässä luovuttamaan joutunut Hollannin Deney Wassermann.

Loppuottelussa vastaan asettui hollantilainen Lodewijk Weststrate, joka oli lopulta ehkä odotettuakin kovempi vastus Virtaselle. Erityisesti hollantilaisen kontrauspeli ja pelinluku olivat hänen vahvuuksiaan. Virtanen vei kuitenkin ensimmäisen erän nimiinsä kovemman temponsa ja upeiden läpilyöntiensä ansiosta lukemin 6-3. Toisessa erässä Weststrate onnistui murtamaan Virtasen syötön ja siirtyi oman pitonsa turvin jo 5-2 -johtoon. Tämän jälkeen Virtanen piti oman syöttönsä puhtaasti ja onnistui sitten murtamaan hollantilaisen syötön. Murron myötä Virtanen sai henkisen yliotteen, piti sitten oman syöttönsä ja mursi helposti uudelleen tilanteessa 5-5. Loppuottelu päättyi Virtasen syötönpitoon ja hienoon voittoon lukemin 6-3, 7-5.

Ella Haavisto komeasti välieriin

Tyttöjen puolellakin nähtiin iloisia suomalaishetkiä, kun Ella Haavisto,14, ylsi turnauksessa hienosti välieriin asti. Smash-Kotkaa edustava Haavisto pudotti matkallaan välieriin muun muassa kolmanneksi sijoitetun Puolan Weronika Pociej’n. Puolalainen kaatui puolivälierissä selvin lukemin 6-4, 6-2. Kaaviossa kahdeksanneksi sijoitettu Haavisto kohtasi välierissä venäläisen Alisa Budanovan. Haavisto aloitti ottelun erinomaisesti ja vei ensimmäisen erän selvästi 6-1. Toisessa erässä Budanova pääsi peliin paremmin mukaan ja onnistui voittamaan erän tie-breakin jälkeen 7-6(5). Ratkaisevan kolmannen erän venäläinen vei nimiinsä lukemin 6-3, ja eteni loppuotteluun.

Tyttöjen loppuottelussa sunnuntaina kohtasivat Latvian Darja Semenistaja ja Haaviston välierissä voittanut Venäjän Alisa Budanova. Latvialainen vei ensimmäisen erän näytöstyyliin lukemin 6-1. Toinen erä oli huomattavasti tasaväkisempi, mutta Semenistaja onnistui lopulta kääntämään sen itselleen 7-5. Tyttöjen kaksinpelin voitto matkasi  näin hieman yllättäen Latvian sijoittamattomalle Semenistajalle erin 6-1, 7-5. Semenistaja oli loppuotteluun päästäkseen kukistanut turnauksen puolivälierissä tyttöjen ykkössijoitetun, Georgian Ana Makatsarian kolmieräisessä taistelussa lukemin 7-6(1), 5-7, 6-3.

Nelinpelissä ei yllätyksiä

Siinä missä Latvian Darja Semenistajan voitto tyttöjen kaksinpelissä oli pienoinen yllätys, pitivät nelinpeleissä suosikit pintansa. Poikien puolella ykköseksi sijoitettu ruotsalaispari Johan Garpered / Erik Grevelius eteni vakuuttavasti aina loppuotteluun asti. Kakkoseksi sijoitettu pari, Puolan Marcin Skowronski ja Hollannin Lodewijk Weststrate, antoi kuitenkin finaalissa ruotsalaisille tiukan vastuksen. Garpered ja Grevelius veivät lopulta finaalin nimiinsä lukemin 6-4, 5-7, (10-5).

Tyttöjen nelinpelissäkään ei suuria yllätyksiä nähty. Kaaviossa ykköseksi sijoitettu pari, Venäjän Ekaterina Makarova ja Georgian Ana Makatsaria, voitti loppuottelussa venäläisen Elizaveta Kuznetsovan ja puolalaisen Weronika Pociej’n erin 6-3, 6-2. Välierissä voittajapari joutui todella tiukille, kun hollantilaiskaksikko Isabelle Haverlag / Esmee van der Helm tarjosi kovan vastuksen ja taipui vasta kolmen erän kamppailun jälkeen.

ÅLK Openin kaikki tulokset: http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100038673

Jaa:

Seuraava uutinen: Harrasteliiga on edennyt… →