Orpana ja Haavisto sekä Heliövaara/Niklas-Salminen voitokkaita Aamulehti Tampere Openissa

25.7.2018  |  19:08  |  Raportit

Helteet jatkuivat Aamulehti Tampere Openissa ja tänään kentillä nähtiin useampi suomalaisvoittaja. Naisten kaksinpelissä voittoja juhlivat Porsche Junior Team Finlandin Oona Orpana (kuvassa) ja Ella Haavisto sekä miesten nelinpelissä Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen. 

Nuoret lupaukset Orpana ja Haavisto vireessä kaksinpelissä

Naisten kaksin- ja nelinpelin puolella nähtiin tänään peräti kahdeksan suomalaispelaajaa vauhdissa. Yleisöä oli ilahduttava määrä paikan päällä seuraamassa suomalaisnaisten otteita.

Heti päivän alkuun päästiin nauttimaan suomalaisvoitosta todellisen trillerin jälkeen. Villin kortin turnaukseen saanut 16-vuotias Haavisto pelasi täydet kolme erää venäläisen Sofia Dmitrievan kanssa. Haavisto oli ottelua tappiolla 6-7, 2-5, mutta sai käännettyä ottelun itselleen yli kolme tuntisen väännön jälkeen erin 6-7, 7-5, 6-1.

Myös toinen villillä kortilla turnaukseen päässyt suomalainen, 17-vuotias Orpana, lunasti häneen kohdistuneet odotukset. Orpanan tavaramerkki, vahva kämmenlyönti, oli jälleen vastustajan riesana. Orpana pääsikin juhlimaan voittoa kanadalaisen Maria Tanasescun kustannuksella lukemin 6-2, 6-4.

Malinen, Piia Suomalainen ja Mariella Minetti joutuivat taipumaan kaksinpelin avauskierroksella. Myös nelinpelikentillä joutuivat Malinen/Milka-Emilia PasanenPeppi Ramstedt/Emilia Salo ja Minetti/Jacquline Nylander Altelius taipumaan avauskierroksen otteluissaan.

Suomalaisten ottelutulokset
Ella Haavisto – Sofia Dmitrieva (RUS) 6-7, 7-5, 6-1
Monica Malinen – Maileen Nuudi (EST) 2-6, 6-7
Mariella Minetti – [2] Bojana Marinkovic (SRB) 4-6, 1-6
Oona Orpana – Maria Tanasescu (CAN) 6-2, 6-4
Piia Suomalainen – [1] Francesca Jones (GBR) 1-6, 3-6

Peppi Ramstedt/Emilia Salo – [3] Paula Baranano (ARG)/Sofia Dmitrieva (RUS) 3-6, 0-6
Monica Malinen/Milka-Emilia Pasanen – Anna Ukolova/Elina Vikhrianova (RUS) 7-5, 5-7, 5-10
Mariella Minetti/Jacquline Nylander Altelius – [1] Camila Giangreco Campis (PAR)/Bojana Marinkovic (SRB) 2-6, 3-6

NAISTEN KAKSINPELIN KAAVIO
NAISTEN NELINPELIN KAAVIO

Heliövaara/Niklas-Salminen avasivat vakuuttavasti – kohtaavat Virtasen veljekset puolivälierässä

Eilisistä kaksinpeleistä silmin nähden sisuuntuneet Heliövaara ja Niklas-Salminen olivat erittäin hyvällä pelituulella nelinpelin avauskierroksella. Neljänneksi sijoitettu suomalaispari otti komean voiton brasilialaisista Pedro Sakamotosta ja Joao Souzasta eräluvuin 6-1, 6-1.

Tänään piti myös Emil Ruusuvuoren ja virolaisen Kenneth Raisman pelata nelinpelissä, mutta Raisma ei pystynyt pelaamaan olkapäävamman johdosta.

Tulevassa puolivälierässä vastaan asettuu toinen suomalaispari, kun verkon toiselle puolelle astelevat Otto ja Panu Virtanen.

MIESTEN NELINPELIN KAAVIO
MIESTEN KAKSINPELIN KAAVIO

Suomalaismiesten nelinpelin puolivälierä torstain herkkuna

Huomenna riittää jälleen nähtävää Aamulehti Tampere Openissa niin naisten kaksin- ja nelinpelissä kuin miesten nelinpelissä. Keskuskentän viimeisessä ottelussa nähdään suomalaistaisto, kun miesten nelinpelin puolivälierässä kohtaavat Heliövaara/Niklas-Salminen ja Virtanen/Virtanen – ottelu pelataan noin klo 18:00.

Naisten puolella iskevät kaksinpelin toisella kierroksella Vehviläinen, Haavisto ja Orpana. Nelinpelissä voittoa hakee duo Haavisto/Venla Ahti.

Suomalaisnaisten ottelut 26.7.
Kaksinpelin toinen kierros
Vehviläinen – Anna Ukolova (RUS) | klo 10:00, kenttä 5
Haavisto – [3] Camila Giangreco Campis (PAR) | noin klo 11:30, kenttä 5
Orpana – [4] Marina Yudanov (SWE) | klo 13:00, kenttä 5

Nelinpelin puolivälierät
Ahti/Haavisto – [1] Camila Giangreco Campis (PAR)/Bojana Marinkovic (SRB) | noin klo 14:30, kenttä 3

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 30/2018 – →