Oona Orpana ja Henri Kontinen viikon tähtinä – ennakko 19/17

8.5.2017  |  00:00

Oona Orpanan viime aikoina kehittynyt kämmenlyönti tekee tällä viikolla tuhojaan Itävallassa.
Kuva: Heidi Koivunen / STL.

Tällä viikolla Euroopan massakentillä tennispallolle antaa kyytiä kaksi kiinnostavaa suomalaispelaajaa, joita kannattaa seurata tarkasti. Toinen on matkalla huipulle ja pelannut viime aikoina erinomaisesti. Toinen puolestaan on jo korkeimmalla huipulla, mutta pelistä on puuttunut se paras terävyys.

Viime aikojen kuumimpia nimiä suomalaisessa tenniksessä on ollut Oona Orpana. Massakenttäkausi on alkanut Orpanan, 16, osalta loistavasti: huhtikuun saldona kahdesta Bulgariassa pelatusta kilpailusta oli kaksi loppuottelupaikkaa. Nuori suomalaislupaus jatkaa vahvaa kauttaan tällä viikolla Itävallan Villachissa pelattavassa ITF Juniors -turnauksessa. Orpana lähtee Keski-Eurooppaan luottavaisin mielin, sillä onnistumiset ovat tuoneet lisää itsevarmuutta ja luottoa omaan peliin.

– Hyvillä fiiliksillä lähden kisoihin, kun pelini on sujunut viime aikoina. En ole asettanut itselleni mitään tulostavoitteita Itävallan kilpailuihin, vaan lähden pelaamaan ottelu kerrallaan ja tulosta tulee jos on tullakseen, Orpana kertoo.

Suomalaisen naistenniksen lupaavimpiin kykyihin kuuluva Orpana osallistuu tämän viikon Panaceo ITF Junior Cup 2017 -kilpailussa sekä kaksin- että nelinpeliin. Nelinpelissä suomalaisen parina on Tšekin Karolina Berankova. Kaksinpelissä kovimmaksi vastustajakseen Orpana arvioi etukäteen juuri Berankovan, joka tullaan sijoittamaan kaavion ykköseksi. Orpanan urakka Itävallassa alkaa ainakin kaksinpelin osalta huomenna tiistaina.

Tällä viikolla pelattavan turnauksen jälkeen Orpanan ohjelmassa on vielä toinen kilpailu Itävallassa. Sitten suuntana on Pariisi ja legendaarinen Roland Garros. Ranskan avoimet on Orpanan uran ensimmäinen Grand Slam -turnaus. Tyttöjen sarjassa karsintoihin osallistuva suomalaislupaus on mahdollisuudesta innoissaan.

– Tavoitteeni Ranskan avoimissa on pelata hyviä matseja ja nauttia kokemuksesta, Orpana toteaa.

Panaceo ITF Junior Cup 2017: http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100038631

Henri Kontinen pyrkii palaamaan voittokantaan Madridissa

Miesten nelinpelin maailmanlistan ykköspaikkaa hallussaan pitävä Henri Kontinen yrittää australialaisen parinsa John Peersin kanssa palata turnausvoittojen tielle tällä viikolla pelattavassa Madridin ATP Masters -kilpailussa. Viime aikoina maailman ykkösparin peli on hieman takellellut, sillä Australian avointen Grand Slam -tittelin jälkeen ei turnausvoittoja ole tullut. Huonosti suomalais-australialainen duo ei toki ole pelannut, mutta otteista on edellisissä kilpailuissa puuttunut se tappava terävyys, jota nähtiin viime kauden lopussa ja tämän kauden alussa.

Helppoa turnausta ATP-rankingin ykköselle ja kakkoselle ei Madridissakaan ole tiedossa, sillä mukana ovat kaikki maailman parhaat nelinpeliparit. Viime vuonna Kontinen ja Peers ylsivät Madridin turnauksessa puolivälieriin asti. Turnauksen voittoa vuosi sitten juhlineet Alankomaiden Jean-Julien Rojer ja Romanian Horia Tecau eivät tänä vuonna onnistuneet puolustamaan titteliään, sillä noutaja tuli jo ensimmäisellä kierroksella Australian Nick Kyrgiosin ja Yhdysvaltain Jack Sockin muodossa.

Kaavion ykköseksi sijoitetut Kontinen ja Peers pääsevät Madridissa suoraan toiselle kierrokselle, jolla vastustajiksi tulevat joko Itävallan Oliver Marach ja Kroatian Mate Pavic tai Romanian Florin Mergea ja Pakistanin Aisam-Ul-Haq Qureshi. Mikäli viimeksi mainittu pari voittaa tänään pelattavan ottelun, olisi Kontisella ja Peersillä jälleen revanssin paikka. Mergea ja Qureshi kukistivat Kontisen ja Peersin toissa viikolla pelatun Barcelonan ATP 500 -kilpailun puolivälierässä erin 6-4, 6-4.

Kiinnostava tilastoseikka Henri Kontiseen ja Madridin turnaukseen liittyen on se, että molemmissa aiemmissa turnauksissa kantona kaskessa on ollut juuri Romanian Florin Mergea. Viime vuonna Mergea ja Intian Rohan Bopanna olivat Kontista ja Peersiä etevämpiä puolivälierässä lukemin 3-6, 6-3, 10-6. Kaksi vuotta sitten Kontinen ja hänen silloinen parinsa, Kroatian Marin Draganja, puolestaan hävisivät ensimmäisellä kierroksella niin ikään Mergealle ja Bopannalle 7-5, (5)6-7, 6-10. Se, pitääkö kuuluisa ”kolmas kerta toden sanoo” Kontisen ja Madridin kohdalla paikkansa, selviää mahdollisesti tiistaina, jolloin maailman ykkösparin urakka Madridin massakentillä mitä luultavimmin alkaa.

ATP Masters Madrid: http://www.madrid-open.com/en/

Livescore: http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/madrid/1536/live-scores

Jaa:

Seuraava uutinen: Erkka Westerlund tenniksen… →