Erkka Westerlund tenniksen kehitystyöhön kevään ajaksi

8.5.2017  |  13:50

Suomen Tennisliitto järjestää 20.-21. toukokuuta tulevaisuusseminaarin suomalaisille tennisvalmentajille ja -vaikuttajille Turussa. Tilaisuudessa keskustellaan tenniksen kehitystoimenpiteistä, lajin tulevaisuuden näkymistä sekä yhteisen tekemisen kasvattamisesta tulevaisuudessa.

Kaksipäiväisen seminaarin aikana halutaan kiteyttää ja sitouttaa kaikki keskeiset vaikuttajat yhteisen huippu-urheilun tavoitteen taakse, terävöittää suomalaista pelaajapolkua kansainvälisille pelikentille eri ikävaiheissa ja luoda konkreettiset askelmerkit valmennuksen osaamisen kehittämisessä.

– Olemme koonneet yli 50 tennisvaikuttajaa eri kohderyhmistä kehittämään huipputenniksen toimintatapoja. Suomalainen tennisyleisö on saanut nauttia Jarkko Niemisen pitkästä ja menestyksekkäästä peliurasta, ja nyt viimeisen muutaman vuoden aikana Henri Kontisen noususta maailman parhaaksi nelinpelaajaksi. On erinomainen aika yhdessä rakentaa tulevaisuuden menestyksen askeleita yhden Suomen kokeneimman ja menestyneimmän valmentajan – Erkka Westerlundin – kanssa, toteaa Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Turussa tullaan näkemään lukuisia mielenkiintoisia puhujia. Mukana ovat Jarkko Nieminen, Erkka Westerlund, Tomi LämsäJukka Tiikkaja sekä Kansainvälisestä Tennisliitosta Dermont Sweeney. Westerlund on valmistellut seminaaria yhdessä Tennisliiton huipputenniksen parissa työskentelevien ihmisten kanssa, ja hänen johdollaan on koottu huippu-urheilun parista sopivia henkilöitä alustamaan eri aihealueita päivien aikana.

 

Westerlund tunnetaan myös intohimoisena tenniksen ystävänä. Kiekkoprofessorilla on selvät näkemykset siitä, miten jääkiekossa tehtyjä asioita voisi hyödyntää tenniksessä. 

– Osaaminen on kaikista tärkein juttu. Lajien välinen yhteistyö on erittäin tärkeä asia. Jääkiekossa toteutettiin samantyyppinen seminaari vuonna 2009. Siellä keskusteltiin vastaavista asioista kuin nyt tenniksen tapahtumassa. Jääkiekossa seminaari yhdisti kiekkoväen, Westerlund korostaa.

Hän on varma, että yhteistyön voimalla suomalainen tennis voi pysyä kansainvälisellä huipulla. 

– Tenniksellä on menossa hieno vaihe. Hienot menestystarinat Jarkon ja Henrin johdolla todistavat, että Suomesta on täydet mahdollisuudet nousta huipulle. Laji on vaativa ja kerrassaan hieno. Tenniksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Lopulta kaikki on kiinni tennisväestä itsestään, Westerlund sanoo.

 

Lisätietoja: Teemu Purho, toimitusjohtaja, Suomen Tennisliitto, 040 523 1797

Jaa:

Seuraava uutinen: Luvassa loistava tennisviikko… →