Oona Orpana ja Emil Ruusuvuori Wimbledonin pääsarjaan

7.7.2017  |  15:25

Kuva: Heidi Koivunen/STL

Oona Orpana voitti Wimbledonin tyttöjen karsintafinaalissa Serbian Viktoria Morvayovan 6-2, 6-3 ja varmisti näin paikkansa uransa toisen Grand Slamin pääsarjassa. Pojissa nähdään Australian avoimista ja Ranskan avoimista tuttu Emil Ruusuvuori.

Pelasin molemmissa karsintaotteluissani hyvin, mutta tänään peli kulki vielä eilistä paremmin. Viihdyn hyvin nurmella. Siltä on nyt kertynyt kokemusta viikon verran, 16-vuotias Orpana sanoo.

Orpanan kaksinpelit alkavat maanantaina, mutta vastustaja ei ole vielä selvillä. Nelinpelissä Orpana saa parikseen Saksan Lara Schmidtin, jonka kanssa hän pelasi myös Ranskan avoimissa.

– Odotan Wimbledonista hienoa kokemusta ja hyviä matseja. Menen kentälle nauttimaan, Orpana sanoo.

Ruusuvuori suuntaa Wimbledoniin luottavaisin mielin, sillä hän ylsi Roehamptonissa tällä viikolla pelatussa 1. kategorian ITF-kilpailussa välierään. Turnaus pelattiin niin ikään nurmella.

– Tulin Englantiin suoraan Portugalista, enkä ollut pelannut ikinä ennen nurmella. Ehdin lyödä ensin  puoli tuntia treeneissä ja sitten vielä puoli tuntia ennen ensimmäistä matsia. Peli sujui hyvin, ja fiilis on nurtsilla hieno, Ruusuvuori kommentoi.

Ruusuvuoren keväiset olkapääpulmat ovat taakse jäänyttä elämää.

– Olen ihan täydessä kunnossa sen suhteen. Eipä tässä muuta kuin mennään jälleen matsi kerrallaan, Ruusuvuori kertoo.

Hän kohtaa ensimmäisellä kierroksella nelinpeliparinsa, Saksan Rudolf Mollekerin, joka on sijoitettu kaksinpelissä yhdeksänneksi.

Wimbledonissa pelaa suomalaisista myös miesten nelinpelin ATP-rankingin ykkönen Henri Kontinen, joka on mukana sekä nelinpelissä että sekanelinpelissä.

Juniorien kaaviot: http://www.wimbledon.com/en_GB/draws/index.html?event=GS

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-liigacup huipentuu –… →