Onnistunut tuomarikoulutus Lahdessa

6.5.2024  |  11:38  |  Seurat

Lahden Verkkopalloseura piti onnistuneen tuomarikoulutuksen 12 innokkaalle tuomarille 27.4. Kouluttajana toimi Erkki Viitasaari (alakuvassa).

LVS:lla on tulevalla sisäkaudella niin naisten kuin miesten edustusjoukkueet TEHO Tennisliigassa, mikä tarkoittaa myös kasvavaa tuomaritarvetta.

”Koulutuksella haluttiin edistää hyvissä ajoin tuomareiden riittävyys ja taidot tulevalle liigakaudelle sekä muutenkin vahvistaa seuran sisällä tuomariosaamista esimerkiksi arvokilpailujen järjestämisen näkökulmasta. Koulutus toteutettiin hieman erilaisella sisällöllä ja LVS oli tässä erittäin aktiivinen”, taustoitti ja kiitteli Tennisliiton kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen.

Viitasaari myös kiitteli erittäin toimivaa konseptia päivässä.

”Aluksi oli 2,5 tuninn koulutus kerhotilassa. Esiin tuli hyvin kysymyksiä ja keskustelua. Teorian jälkeen siirtyminen Janus-halliin. Siellä miesten joukkue ja Inna Paldanius pelasi 2 tunnin turnauksen kahdessa lohkossa, pelejä 2-2 tilanteesta erän loppuun. Neljällä kentällä kolme tuomaria jokaisella;: kaksi linjoilla ja yksi tuolissa. Joka matsiin vaihtui uusi tuomari torniin.”

”Kokemuksena voidaan todeta, että tällaisen koulutuksen onnistunut läpivieminen edellyttää  aktiivisuutta seuralta. Avainasemassa oppimisen kannalta oli, että koulutettavat pääsivät heti tuoreeltaan kokeilemaan tuomarointia ohjatussa ympäristössä”, päätti Viitasaari.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Tennisliiga Cup… →