Kilpailutoiminnan infoa – harrastekilpailuiden tasolaskentaan muutoksia, uusi tasoluettelo julkaistaan 16.5.

6.5.2024  |  11:31  |  Seurat

Uusi kilpailutoiminnan info on julkaistu, lue kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Sisältö:

  1. Sarjatennis, ulkokausi 2024 – ennätyksellinen määrä joukkueita mukana. Lohkot julkaistu, aika sopia otteluajat!
  2. Seuraava tasoluettelo – julkaistaan to 16.5.
  3. Harrastekilpailut osana kilpailujärjestelmää – muutoksia tasolaskentaan ja uutuutena harjoitusottelut
  4. Koulutuksia – seuraava kilpailunjohtajakoulutus la 18.5.
  5. Tuleva arvokilpailuhaku – kesäkuussa haku vuosien 2025 ja 2026 arvokilpailuille
  6. Junioreiden SM-liigacup – ilmoittautuminen viim. 9.6., pelataan elokuun alussa Vierumäellä

Muutamat nostot kattavasta infosta:

Tasoluettelo
Seuraava tasoluettelo pyritään julkaisemaan torstaina 16.5. Siinä on huomioitu ottelutulokset 28.4.2024 asti. Viikonloppu 17.-19.5. pelataan tammikuun tasoluettelon mukaisesti. Viikonlopun 24.-26.5. kilpailuun ilmoittaudutaan tammikuun tasoluettelon mukaan, mutta sijoitukset tehdään toukokuun tasoluettelon mukaan. Tämän jälkeen kilpailuissa noudetaan täysin toukokuun tasoluetteloa. Yleisessä sarjatenniksessä siirrytään käyttämään pelaajajärjestyksessä uutta tasoluetteloa sen ilmestyttyä.

Harrastekilpailuiden tasolaskentaan muutoksia

Harrastekilpailujen (seurakilpailut ja hallisarjat) määrä on kasvanut TennisÄssässä, ja olemme saaneet uusia innokkaita kilpaotteluiden pelaajia. Tavoitteena on, että harrastekilpailemisen kautta polku johtaa kohti sarjatennistä ja virallista kilpailutoimintaa.

Tehdyn kilpailujärjestelmän uudistuksen myötä tasopisteet tuotiin osaksi harrastekilpailuja. 1.5. alkaen harrastekilpailujen tasolaskentaan tulee muutamia muutoksia:

* Tasolaskentaan (pelaajan pistekeskiarvoon) otetaan mukaan seurakilpailuista max. 2 ottelua, hallisarjoista max. 2 ottelua ja harjoitusotteluista max. 2 ottelua. Loput laskentaan otettavista pisteistä tulevat sarjatenniksestä ja virallisista kilpailuista.
* Seurakilpailuista, hallisarjoista ja harjoitusotteluista ei kerry pisteitä luovutetuista otteluista.
* Huomioittehan lisäksi, että ottelut eivät voi päättyä tasapeliin, ja Ässään ei voi syöttää tasoituksellisia ottelutuloksia (esim. toinen pelaaja aloittaa pelit +15 tilanteesta jne.)

Tiedoksi, että syksyllä kilpailujärjestelmän osaksi liitetään myös harjoitusottelut. Tämä edellyttää varsinaista edustusseuraa ja harrastelisenssiä. Pelaajat pääsevät syöttämään TennisÄssään tunnin aikapelejä, joita ovat pelanneet harjoitusvuoroillaan tai valmennustunneilla. Ottelut kerryttävät tasopisteitä kuten kuvattu yllä. Ensimmäisessä vaiheessa tämä on mahdollista D- ja E-luokan pelaajille, jotka ovat 15-vuotiaita tai vanhempia. Asiasta tarkempaa tietoa myöhemmin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Onnistunut tuomarikoulutus Lahdessa… →