OmaKamu ja Tennisliitto yhdessä lasten asialla

12.9.2022  |  14:03  |  Artikkeli

OmaKamu-toiminnan lähtökohta on lapsen tarve turvallisen aikuisen läsnäololle ja yhteiselle tekemiselle.

Kamu on lapsen oma aikuinen ystävä. Vuonna 2021 alkanut yhteistyö Suomen Tennisliiton kanssa on hyvä esimerkki konkreettisista teoista, joilla tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla jotain uutta ja luoda muistoja oman Kamun kanssa.

Jo ennen virallista yhteistyön aloitusta OmaKamu ry on järjestänyt Jarkko Niemisen ja Smash-Tenniksen valmentajien ohjauksessa vuosittain suositun tennistapahtuman, jossa Kamu-parit ovat saaneet tutustua tennikseen parhaassa mahdollisessa ohjauksessa. Suomen Tennisliitto on ollut mukana viestimässä  tapahtumista sekä tuonut OmaKamu-toimintaa näkyviin maajoukkueen Davis Cupin kotiotteluissa. Kamu-pari ovat päässeet yhdessä myös katsomaan jännittäviä otteluita.

OmaKamun löydät Davis Cup -ottelun näyttelyalueelta tapahtuman ajan 16.-17.9. Tervetuloa tutustumaan toimintaan sekä mahdollisuuksiin edistää lasten ja nuorten hyvinvointia OmaKamu-toiminnan keinoin. 

 

TUTUSTU OMAKAMUUN
TUTUSTU MAAOTTELUN TENNISETKOIHIN

Vapaaehtoisena Kamuna toimiva Tapio muistelee hänen ja PikkuKamun yhteistä aikaa tenniksen parissa vuosittaisissa tennistapahtumissa.

– Erityisen hienoa on saada tuntumaa tennikseen ja mailaan myös leikin varjolla.  Keskustelu muiden osallistujien ja Jarkko Niemisen kanssa on ollut osa parasta antia. Jarkolta on voinut kysyä mitä vaan ja hänen positiivinen energia välittyy myös meihin.  Laji tuntuu hauskalta ja siitä löytyy koko ajan jotain uutta. Tennistapahtuma on hionut meitä yhteen Kamuparina, koska laji on kummallekin uusi. Olemme jakaneet tennisvinkkejä keskenämme tapahtuman jälkeenkin ja tenniksestä voi hyvinkin tulla uusi harrastus meille, Tapio kertoo.

OmaKamu-toiminta vahvistaa lasten osallisuutta ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia. Turvallisen aikuisen läsnäolo ja arkinen yhdessä tekeminen itsessään lisäävät lapsen kuulumista yhteisöön ja yhteiskuntaan, hänen mahdollisuuksiaan oppia, kasvaa ja kehittyä sekä jakaa ajatuksiaan. On tärkeää tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. OmaKamu kehittää jatkuvasti tapoja, jolla otamme entistä enemmän huomioon ja myös selvitämme lasten omia toiveita toimintamme suhteen.

Yhteiset tapahtumat tarjoavat lapsille yhdenvertaisen mahdollisuuden myös harvinaisempiin kokemuksiin ja elämyksiin, sekä kokemuksen kuulumisesta OmaKamun yhteisöön. Lapsilta saadun palautteen mukaan on ollut kivaa, kun on ollut jotain erilaista tekemistä ja päässyt juttelemaan muille toiminnan piirissä oleville.

–  Tennistapahtuma on monelle Kamu-parille jo tuttu yhteinen juttu, jota odotetaan heti alkusyksystä, kertoo OmaKamun vastaava toiminnanohjaaja Sanna Temisevä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Haetut seurasiirrot julkaistu… →