Nyt on aika tukea nuorten unelmia – Ruusuvuorikin mukana nimikkostipendillä

27.9.2023  |  10:55  |  Ennakot

Tenniksen Tukisäätiö on toiminut jo 1998 vuodesta lähtien suomalaisen huipputenniksen mahdollistamiseksi.

Suomen kaksinpelin ykköspelaaja Emil Ruusuvuori sai junioriuransa aikana tukea Tukisäätiön kautta, mikä osaltaan oli mahdollistamassa maailman huipun tavoittelua.

”Sain itse nuorena tukea, kun sitä eniten tarvitsin. Tukisäätiö on tärkeä mahdollistaja monelle urheilijalle kehityksen kannalta ja sen avulla nuoret voivat panostaa esimerkiksi laadukkaampaan harjoitteluun tai useampaan kansainväliseen kilpailumatkaan. Tukisäätiö oli mahdollistamassa unelmieni tavoittelua”, muisteli Ruusuvuori.

Nyt Ruusuvuori haluaa antaa takaisinpäin; viime vuoden Tennisgaalassa lanseerattiin suomalaistähden nimeä kantava stipendi, joka ohjataan ammattilaisuutta tavoitteleville junioreille. Viime vuonna ensimmäisen 7000 euron stipendin sai Linus Lagerbohm.

”Tuen merkitys on korvaamatonta nuorille urheilijoille. Matka huipulle on erittäin pitkä ja vaiherikas, jonka vuoksi haluan olla omalta osaltani tukemassa nuoria suomalaisia tennispelaajia kohti heidän unelmia. Huippu-urheilijana koen, että minun on tärkeää näyttää esimerkkiä ja antaa takaisin.”

Vuoden 2023 Tennisgaala järjestetään perjantaina 10.11. hotelli Clarionissa Helsingissä. Voit tutustua viime gaalan tunnelmiin täältä. Viime vuonna varoja kerättiin tulevaisuuden tähdille peräti 83 500 euron edestä.

Linus Lagerbohm, Emil Ruusuvuori nimikkostipendin saaja. Tällä hetkellä 15-vuotias Lagerbohm on junioreiden maailmanlistalla lukemassa 274 ja on tänä vuonna voittanut jo yhden alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksen.

Tukisäätiö tukenut suomalaista tennistä yli 700 000 eurolla 25 vuoden aikana – tule mukaan mahdollistajaksi!

Suomen Tenniksen Tukisäätiö edistää ja tukee tennisharrastusta, tennisurheilua ja erityisesti junioritoimintaa Suomessa. Tennis on yksi maailman kilpaillummista lajeista ja menestykseen vaaditaan osaamista sekä tukea niin kentällä kuin sen ulkopuolella läpi urheilijan polun. Tukisäätiö on mahdollistamassa tennisunelmia.

Säätiö perustettiin vuonna 1998, kun Tennistuki ry:n ja Suomen Tennisliiton juniorirahaston pääomat yhdistettiin. Säätiön kautta on tuettu suomalaista tennistä yli 700 000 eurolla vuosien varrella.

”Tenniksen parista löytyy hieno yhteisö, hieno perhe. Tukisäätiön kautta edistämme suomalaista tennistä: juniorit tarvitsevat rahallista tukea matkallensa ja koulutustoiminnan kautta edistämme myös lajia. Tukisäätiöön saa lahjoittaa rahaa ja yhdessä voimme katsoa tähän parhaimman tavan”, kertoi Tukisäätiön puheenjohtaja Tapio Pajuharju.

Säätiö toteuttaa tehtäväänsä myöntämällä valmennus-, opiskelu- ja muita stipendejä sekä avustuksia. Säätiö voi myöntää tunnustuspalkintoja tennisurheilun ja –harrastuksen edistämiseksi. Lisäksi säätiö voi luovuttaa varoja tennisurheilua ja tennisurheilua tukeviin kehittämishankkeisiin. Säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa seitsemästä jäsenestä koostuva hallitus.

Testamentit ja lahjoitukset
Tenniksen Tukisäätiö on saanut vuosien aikana useita lahjoituksia yksityishenkilöiltä ja säätiöltä. Lahjoitukset on kohdennettu lahjakirjalla joko tiettyyn yksilöityyn hankkeeseen tai säätiön perustehtävän mukaiseen toimintaan. Lahjoittaja voi kohdentaa tukea tietylle urheilijalle ja osallistua yhdessä Tukisäätiön työryhmän kanssa prosessiin, jossa yhdessä valitaan tuettavia pelaajia. Tukisäätiön tilinumero lahjoituksia varten FI89 1299 3000 1035 33 ja viitteeksi ”Lahjoitus nuorten tennistoimintaan”.

Syntymäpäiväkeräykset
Pyöreitä vuosia juhlineet ihmiset ovat perustaneet keräyksiä ja toivoneet syntymäpäivälahjojaan lahjoituksina säätiöön. Näin on kertynyt lahjoituksia muutamista tuhansista euroista alkaen, mitkä ovat vuosittain merkittävä pohja säätiön tukitoiminnalle. Keräyksen perustaja pääsee itse osallistumaan tuettavan pelaajan valintaan säätiön hallituksen tekemän alustavan urheilijalistan pohjalta. Tuet on myönnetty osana säätiön tukia vuosittain Tennisgaalassa.

Tennisgaala
Säätiön vuosittainen hyväntekeväisyystapahtuma, Tennisgaala, on merkittävä varainhankintamuoto säätiölle. Jokaisella on mahdollisuus osallistua illan aikana hankkimalla pöydän gaalasta, ostamalla arpoja tai osallistumalla huutokauppaan. Kysy lisää Tennisgaalasta Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purholta, teemu.purho@tennis.fi.

Lisätiedot: Teemu Purho, Tennisliiton toimitusjohtaja | teemu.purho@tennis.fi, puh. 040 523 1797

Jaa:

Seuraava uutinen: Porsche Junior Team… →